twitter-icon youtube-icon
Geslaagden 2021
Najaarsavond
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Na de opwarmertjes als de Gyas-hunzerace, de winterwedstrijden in Enschede en in Delft, barst het wedstrijdseizoen pas echt los met de heineken roeivierkamp op 11 en 12 maart.
Die roeivierkamp is ook een van de leukste wedstrijden van het jaar. Twee dagen raggen op de Amstel. In wisselende afstanden strijden tegen dezelfde ploegen. Zaterdags een 2,5 km en een 250 m citysprint. Zondags een 5k en een 750 m wedstrijd.
Waren het vorig jaar de J18 die strak van leer trokken; dit jaar zijn de M18 van de partij. Anouk Lucas (boeg) en Doris Hagedoorn (slag) roeien in combi met Robyn van de Coevering (hemus, amersfoort) en Alyde Bles (Wetterwille, Leeuwarden).  Zaterdag werd een goede positie gezet. Ze meiden droomden van een plaats in de top tien: het werd plaats 10. De 2500m werd afgelegd in 10.13 en de 250 m binnen de minuut: 57 sec. Hiermee waren ze voor de ploegen van Hemus uit Amersfoort en de italiaanse dames van Canotierri Colona. Op zondag ging de 5 km in 20 min 34, dat was maar iets verval ten opzichte van een dag eerder de 2,5 km. Langzaam begon de ploeg te geloven in een plaatsje stijgen.  Dat lieten de combi-ploeg it Alkmaar en Purmerend echter niet gebeuren. OP de afsluitende 750 m pakten ze nog eens vier seconden op de Steenwijkers. Doris Hagedoorn: 'ik ben tevreden, wel wilden een plek bij de top tien,  we zijn in alle competitieduels én overall 10e geworden. Wat wil je nog meer.'

foto's https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157681303718135

geertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved