twitter-icon youtube-icon
Najaarsavond
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Geslaagden 2021

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien


DDP in Cuyck organiseert bij ieder lustrum een ster-marathon over de Maas en een aantal plassen, waarbij traditioneel 3 provincies worden aangedaan. Dit jaar, hun 5e lustrum alweer, had de marathon wel 5 (richting-)sterren, tussen Cuyck, Plasmolen, Beers, Maasbommel en finish na 54 km Oss. Maar het meest bijzondere was wel,  dat het een nachtmarathon was! Een echte sterrentocht,  die bij heldere halve maan en onder sterrenblinken werd gevaren. Start (22.00 uur) en finish opgetooid met prachtig avond- en ochtendrood! Onze was boot voorzien van een nieuw verlichtingsysteem, een noodzaak waar ook andere verenigingen leuke en praktische oplossingen voor  hadden gevonden. Mede-organisator Aross had een uitgebreid heerlijk ontbijt met o.a. roerei en spek bereid, waarmee we weer op krachten konden komen. Alles prima geregeld, ook de pendeldienst met de botenwagens. Onder de deelnemers waren diverse marathonners van het eerste uur; leuke kontakten!

Voor de botenwagenchauffeur moest na afloop het zwaarste stuk nog komen. De terugreis na een nacht ”doorzakken”. Maar om 9 uur in de ochtend lag onze boot schoon en droog alweer in onze loods gereed voor de volgende marathon: over Nederrijn en IJssel, van Vada-Wageningen naar Isala-Zutphen! Er komen steeds meer marathonevenementen. Dit jaar 22 roei marathons; ze weten van geen ophouden!
tussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved