twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

jeugdroeien1.jpg IMG-20170327-WA0000.jpg jeugdroeien2.jpg

Op roeivereniging 't Diep is een kleine maar gezellige groep jeugdroeiers actief, in grootte variërend tussen de 10 en 20 roeiers. Nieuwe roeiers vanaf 12 jaar (tot 18) volgen eerst een opleiding waarin ze individueel begeleid worden om zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij de al meer ervaren groep. Op speelse wijze worden vaardigheden aangeleerd die leiden tot een eerste C1 (oefenboot) of  skiff (eenpersoons smalle boot) diploma.

Stapsgewijs wordt daarna gewerkt aan zowel het samen roeien, de roeitechniek als de kracht en fitheid, zodat meestal al in de loop van het eerste jaar met een team deelgenomen kan worden aan wedstrijden. Recreatief roeien is natuurlijk ook mogelijk, maar voor wie de uitdaging wil aangaan worden er met name in het voorjaar een aantal regionale wedstrijden bezocht waar gestart wordt tegen jeugd van gelijke leeftijd en een gelijk ervaringsniveau. De beste teams (in hun klasse) van deze competitie kunnen vervolgens deelnemen aan een landelijke finale.

Sinds 2009 is al vier maal een jeugdteam van t Diep in hun klasse kampioen geworden van deze landelijke finale, in 2011 leidend tot een verkiezing van de sportploeg van het jaar in Steenwijkerland. Er werd en wordt dus door een aantal jeugdleden op hoog niveau geroeid en fanatiek getraind. Maar nogmaals: ook recreatief roeien en concentratie op gezelligheid zijn mogelijk.

Een vast trainingsmoment is op de zaterdagmorgen tussen 9 en 11 uur. Verder worden er door de week nog minimaal twee trainingen aangeboden in de middag - afhankelijk van de schoolroosters van de roeiers. Op deze momenten wordt  een boottraining gegeven als het weer dat toestaat. Bij te onaangenaam weer (vorst, harde wind) wordt binnen getraind en geoefend op ergometers.


megaphone-iconJeugdtrainers: Hans Naaktgeboren, Feike Tibben, Bella van ZwietenBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved