twitter-icon youtube-icon
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Examen beginnersinstructie 2017
Elfstedenroeimarathon 2017
Dames V2x op de Cottwich Regatta
Toertocht door de Weerribben-Wieden

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout.jpg Rijkmansbanner-tDiep-468-60.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Lieve Diepers, Daar vaar ik dan, niet in een skiff maar op een tallship, met 42 anderen, in het Caribisch gebied. Ik zit al steeds dichter bij de helft van mijn reis, tijd om wat van me te laten horen. Wat moet ik vertellen? Ik heb zoveel meegemaakt, ik weet niet waar ik moet beginnen. Het leven aan boord. Mijn dagen bestaan uit wacht lopen en school, dat wisselt om de twee dagen. School is van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Daarna hebben we tot half vier pauze, dan hebben we school tot zeven uur. Wacht dagen bestaan uit 4 uur wacht en dan 8 uur rust, in de rust slaap je of doe je school. School is in die uren niet verplicht, maar het is wel heel handig om te doen. Mijn huidige wacht is van 9-1 overdag en ’s nachts. Tijdens de wacht doe je naast het hijsen van de zeilen, sturen, logboek invullen en andere nautische dingen ook klussen als broodbakken en schoonmaken.

Verder doen wij als leerlingen zelf alles, koken, schoonmaken en wassen. We maken de boodschappenlijst, we spreken elkaar aan als iets niet schoon is gemaakt. En als iemand de regels overtreed kan je diegene voor de scheepsraad dagen, een rechtssysteem waar leerlingen de sancties op je daden bepalen. Het is een geheel eigen mini-maatschappij, wij mogen echter alles in dit systeem veranderen als we dat willen en als dit binnen de kaders is.

Met deze mini-maatschappij aan boord van de Thalassa zijn wij de oceaan over gestoken. Na het westerse Tenerife, wat extra Europese tussenstops en Kaapverdië, waar de eerste cultuurshock plaatsvond kwamen we aan op Dominica. Het was prachtig en verwoest tegelijk. Door de orkaan van 3 maanden eerder was alles kapot. Wat ooit een regenwoud was, was nu helemaal kapot, het was bizar. Gelukkig konden we nog wel van de prachtige watervallen en warmwaterbronnen genieten. Via Martinique en Saint Lucia kwamen we aan op Curaçao, dat was zo vreselijk Nederlands, het was echt even wennen. Nadat de broodjes kroket naar binnen zijn gewerkt en de stroopwafels zijn ingeslagen zijn we nu onder weg naar de San Blas eilanden. Dit schijnt het ultieme paradijs te zijn, inclusief witte standen, palmbomen en blauw water.

Ondertussen heb ik al zoveel geleerd en gezien, helaas heb ik maar een beperkt aantal woorden in de sailmail. Als ik terug ben ik bereid jullie alles te vertellen. Hopelijk kan ik eerder ook nog wat van me laten horen. Het is hier gewoon magisch, dolfijnen, walvissen, vliegende vissen, lichtgevende algen, ik heb het allemaal gezien. Ik wil iedereen die me op welke manier dan ook heeft geholpen om deze droom waar te maken heel hartelijk bedanken. Ik ben zo gelukkig hier, ik heb mijn hart gevonden, dankjulliewel!


Enora
Obbe Tibben, lid van onze roeivereniging is genomineerd in de landelijke verkiezing als aanstormend roeitalent 2017 en in beeld voor sportman van het jaar in Steenwijk. Onze neo-senior was dit jaar ongeslagen, met onder andere winst op de Koninklijke Holland Beker en de slotwedstrijden op de bosbaan, de cottwich almelo regatta en de de Tromp boat races in Hilversum, maar dankt zijn nominatie vooral aan de winst op de hel van het Noorden en het nationaal kampioenschap en het nationale record op de indoor-roeimachine.

In Steenwijk worden naast Obbe pijltjesgooier Richard Veenstra, shorttracker Mark Prinsen en bodybuilder Avni Özyurt genoemd voor de felbegeerde bokaal.

Ondersteuners van de website nlroei kunnen meedoen met de landelijke stemming die dus gaat tussen Obbe, Isabel van Opzeeland uit Hoofddorp en Lisa Bruijnincx uit Gouda: klik op https://nlroei.nl/nlroei-verkiezingen-is-aanstormend-talent-2017/
Ja daar was ie weer. De traditie om in de winter een gezamenlijke roeitocht te maken met als afsluiting een warme maaltijd. Zoals vanouds georganiseerd door Johanna Visser en Anne Vogelsang. Johanna voor de roeiroute en organisatie en Anne probeerde weer de “meester-kok” te zijn.

“Heel Holland bakt” is er niets bij als Anne weer zijn gang gaat. Op zondag 17 december om 11.30 uur was de start. Vier wherry’s en een C2 waren vol met in totaal 19 leden. Zowel glad als midweekroeiers gingen gezamenlijk op weg . Via het Steenwijkerdiep en Valse Trog naar Blokzijl. De zon was weliswaar stralend maar de temperatuur net boven nul. Geen probleem leek het want het Steenwijkerdiep stroomde zachtjes naar de uitwateringssluizen en geen ijs te zien. Even na de Valse Trog en Blokzijl al in zicht , toch een kleinstukje vliesdun ijs. Teruggaan ? want het is natuurlijk niet best voor de boten. Anderzijds was het maar een klein stukje naar het open water en het ijs brak al bijna als je hard ging hoesten. De geplande consumptie in Blokzijl lokte en dus maar even de andere kant op gekeken. Misschien toch nog een suggestie om een oude wherry een versterkte boeg te geven en om te bouwen tot een ijsbrekertje……

20 januari is het nationale roeicongres, geen suffe jaarvergadering, maar een mogelijkheid om deel te nemen aan flink wat workshops van andere verenigingen en organisaties die met roeien te maken hebben. Dit jaar veel workshops over veiligheid, werven van leden, communicatievormen etc. en dat allemaal gratis voor roeiers!
wie gaat er mee? Er is nog plek in de auto.  Feike Tibben
info: https://knrb.nl/wp-content/uploads/sites/171/2017/12/workshop-beschrijving-2018-versie-20171213.pdf 
aanmelden: https://knrb.nl/2017/12/06/inschrijving-aegon-nationaal-roeicongres-geopend/
'Op de sloten van Giethoorn, daar lukt het wel. Maar 5000 kilometer roeien, van Europa naar Amerika, is andere koek.' schreef mark slats vandaag in het Nederlands Dagblad, in het vertrek-interview over zijn aanstaande race van de canarische eilanden naar de cariben (hé Enora, hij komt naar je toe!).

Maar zo'n opening gaat toch schuren.  Heb ik wat gemist? gelijk maar even de ledenlijst gecontroleerd. Geen Slats was lid van 't Diep. Gastroeier dan? ook niet....  deelnemers van de WWMT? niet bekend.... hum... hoe weet deze Wassenaarder dan waar ie over spreekt?
Zodra ie weer terug is nodigen we m uit voor een tochtje met z'n oceeanroeiboot door Giethoorn....
 lees zelf maar op: https://www.nd.nl/nieuws/nederland/soms-sla-ik-wel-vier-keer-per-dag-overboord.2875705.lynkx
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgRijkmans-Opel-115-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgRijkmans-Opel-115-115.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved