twitter-icon youtube-icon
Roeitocht door Weerribben-Wieden
Dames Veteranen 4x+
Geslaagd voor basiscursus 2016
Diepjeugd in skiffs
't Diep 30 jaar! Vlootschouw voor het clubhuis
Roeien bij schemerlicht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Rijkmansbanner-tDiep-468-60.jpg banner_hortulanus.jpg Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Mededelingen

Het nieuwe schoonmaakrooster voor aug 2017 t/m maart 2018 staat in het ledengedeelte

veel roeiers hebben het al gemerkt: onze brugwachters zijn deze zomer niet allemaal en ok niet altijd even stipt met het voeren van de goede brugverlichting. 
Er is melding gemaakt bij de provincie, maar blijf voor je eigen veiligheid en die van een ander goed uitkijken. 
Denk je: 'hoe zat het ook al weer?' Kijk in onze Diepgids! http://www.tdiep.nl/rv/index.php?option=com_rsfiles&folder=Leden%252FDiepgids

Op 1 juli lanceerden we het idee om een summercourse te starten. Het plan was om dit wat extra aandacht te geven in de pers en zo actief te werven. Maar of de duvel er me speelt...
Op dat moment meldt zich een vriendinnengroep: 'of het mogelijk is met z'n zessen op korte termijn te leren roeien'.  Ja dus: jullie zijn onze summecoursegroep. Vanaf 15 juli roeien Heleen, Inge, Rita, Nancy, Hedy en Liesbeth bij 't Diep.. 
Het idee van summerschool lijkt succesvol: de agenda's zijn wat leger dus iedereen heeft tijd om de instructie rustig af te maken, het is lekker lang licht en de temperatuur aangenaam.
wat je zegt: 'Summertime, and the living is easy..... '
Hello
My husband Richard and I are experienced rowers and we will be on holiday in the Giethoorn National Park in July and we would like to go on a 1-day rowing  tour on 19 or 20 July. I have been on the gastroei.nl website.I have seen your list of boats to rent that is linked to from there, but the smallest boat listed is a C2x+ and there are only 2 of us.
I wondered if there is a C2x- or a single wherry we could rent....

Dit berichtje kregen we op Gastroei.nl, van Helena Smalman- Smith... maar ja we hebben helemaal geen single wherry in het gastroeipakket... of toch wel? Good Old Brenser!
And so it came dat Sybren die oude brik weer helemaal ready to row heeft gemaakt

Ze hebben een aangename dag gehad en hadden veel bekijks. We staan nu in een illuster rijtje. Deze veelroeiers hebben naast de Nederlandse marathons ook al gevaren in Egypte (de Nijl), Italië (vogalonga), Finland (sulkava), Frankrijk (canal du midi), Zwitserland (lac du Leman).. om bij weg te dromen dus. Een inspiratie voor onze veelroeiers om over de grens te gaan?
kijk maar eens op hun blog called "Expedition rowing" https://expeditionrowing.blogspot.co.uk/
Enora Lucas, jeugdlid bij 't Diep, wil in het winterhelfjaar mee met School at Sea. 
School at Sea houdt in dat ze met een grote driemaster gaat varen naar de Cariben en terug en ondertussen zowel school heeft (om de dag) als zeilt (de andere dag). Het is dus gewoon school, maar dan varend. Daarnaast is er nog ruimte voor excursies naar bijv Cuba etc. School at Sea doet dat niet voor niets en vraagt een flinke eigen bijdrage. Een bedrag dat je als middelbare scholier zelf moet ophoesten. Enora houdt diverse acties, zo wordt de vaste rapporteur voor radio 2 en gaat ze schrijven voor de Stentor. Voor 't Diep had ze wat anders in petto: een heus diner. We moeten zeggen: ze kan echt koken die meid. Dus heb je als Dieplid nog een ploegendiner in het vooruitzicht of wil je een homecoming party organiseren aan het eind van vakantie: huur Enora eens in.... je zult verrast zijn.
Verrast was Enora in ieder geval met de opbrengst: in totaal € 990, door anonieme gevers, de jeugdcoaches en van de dinergangers.... ze was er stil van.


In september start de stichting Roeicoach met cursussen voor instructeurs en coaches in de roeiwereld. De stichting Roeicoach is opgericht door Theo van de Broek (van Saar rowing center [1]), Lars Hoeksel (van Row2day) en Jeroen Brinkman (van RowAnalysis [2] en de RoeiApp [3]), ze zijn dus niet nieuw in de roeiwereld. Wat wel nieuw is, is dat ze krachten en cursussen gebundeld hebben. Het doel is om betaalbare en kwalitatief goede coachopleidingen te ontwikkelen en overal in Nederland te organiseren.
Dit najaar beginnen de volgende opleidingen:
Ø op maandag 18 september start in Amersfoort de opleiding tot roeicoach niveau A (kosten: € 150,-) voor instructeurs en beginnende coaches;
Ø op donderdag 28 september start in Amsterdamde opleiding tot roeicoach niveau B (kosten: € 200,-) voor coaches met enige ervaring;
Ø op zondag 22 oktober start  in Amsterdam de compacte versie van de opleiding tot roeicoach niveau A (kosten: € 150,-), deze zal uitsluitend in weekenden plaats vinden;
Ø de opleiding tot roeicoach niveau C (kosten: € 225,-) staat voor het voorjaar 2018 gepland.

uit onze enquete bleek een grote behoefte te bestaan om beter te leren roeien.... dus: wie? 

logo_geertien-115.jpgRijkmans-Opel-115-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpghortulanus-115.jpglogo_geertien-115.jpgRijkmans-Opel-115-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpghortulanus-115.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved