twitter-icon youtube-icon

Mededelingen

De documenten voor de ALV van 13 mei a.s. staan in het ledengedeelte. Na inloggen vindt je een link bovenaan de ledenpagina.

Dit voorjaar hebben we in de ALV het vlootplan 2018 vastgesteld. Hierin kijken we tien jaar vooruit welke boten we nodig hebben en welke moeten worden afgestoten. Bij dat vlootplan hoort ook een forse investeringsslag voor dit jaar. 
We hebben na onderhandelingen met diverse leveranciers inmiddels van Wiersma uit Heerenveen een mooie offerte gekregen. Het betreft de aankoop van: een zware gladde vier (uitbreiding van de vloot voor zware heren), middengewicht skiff, jeugdskiff en een C3. De gladde boten worden dit najaar geleverd. De C3 in het voorjaar.

Obbe Tibben heeft op het wk roeien in Poznan een vijfde plaats gehaald. Via de kwalificaties, kwart- en halve finales plaatste hij zich zaterdag 28 juli voor de finale. Daarmee was de doelstelling vooraf 'een plaats bij de laatste zes', gehaald. Maar zou hij nog voor een stunt kunnen zorgen? Obbe startte in de finale op zondag 29 juli als gewoonlijk langzaam, maar in tegenstelling tot de andere keren kon hij onvoldoende in het veld doorschuiven. Een laatste versnelling bood ook geen soelaas. De braziliaan Uncas Batista pakte evenals vorig jaar de wk-titel, voor de fransman Hugo Beury en de Australiër Sean Murphy. Tevreden? 'Direct na de race had ik er flink de pest in.  Die oostenrijker, Rainer Kepplinger,  had ik kunnen pakken, sterker: ik had m te pakken, en net op de finishlijn verslaat ie me toch met een puntje voorsprong. Dat was flink balen. De eerste drie zijn nu nog een maatje te groot voor me. Ik was de jongste van het veld. ik ben pas één jaar senior en zij lopen al enkele jaren mee. Bovendien hebben ze meer toernooi-ervaring.  Maar overalll tevreden hoor. Ik heb een mooi jaar achter de rug met negen overwinningen in twaalf starts."



voor wie t gemist heeft...
in het kader van leeuwarden culturele hoofdstad is een fossielvrije week georganiseerd. 
iedere provincie kreeg de uitdaging om fossielvrij naar friesland te komen.
En overijssel? we gingen per boot.
kijk maar eens op onderstaand artikel van NPO en zie welke personen en boten je allemaal kent... jaja onze boten waren er bij
Tineke, mooi initiatief!

http://www.urgenda.nl/elfwegentocht-dag-12-12-juli-2018-overijssel/
door Wouter Schaap, Monique Bos, Mariëlle Masselink

Na maanden instructie en oefenen was het zaterdag 14 juli zover: het roei-examen!  Eerst het theorie-examen (en voor de meeste deelnemers de noodzakelijke koffie) en daarna het water op voor het roei- en stuurexamen. Het te water laten van 3 wherry’s ging vlot en iedereen hielp elkaar om ervoor te zorgen, dat alle boten vaarklaar waren inclusief alle uitrusting.  Het was een prachtige dag en het ging best goed op enkele kleine foutjes na. Het is ook best lastig al die commando’s (snel en in de juiste volgorde) en stuurboord en bakboord is toch even andersom als je roeit en niet stuurt….
De laatste les voor het examen waaide het nogal en werden we nog bijna tegen de bolders aangeblazen tijdens die speciale manoeuvre aan de overzijde van het clubgebouw. Zaterdag was het bijna windstil en ging het daar een stuk beter. Ook het ronden is bijna routine.
Al met al een leuke ochtend en daarna op de foto met ons ‘diploma’.  Hierbij nogmaals hartelijk dank aan alle instructeurs / instructrices!  Ze hadden het geduld om ons de basisbeginselen  van het roeien bij te brengen…

gefeliciteerd 
Basis
-Mariëlle Masselink
-Ragnild Zonneveld
-Monique Bos
-Mariska Vriend
-Carolien Volmer
-Wouter Schaap
-Anton van der geest

Basis en C1
-Emma Lukas 

Basis en skiff 1:
-Daimen Muller 
-Amarinth Hanekamp
-Bente Hulsman
-Iris Boutsma
-Bo oosterhagen

Skiff 2
-Eline Bokhorst
-Olivier Kok

Skiff 3
-Doris Hagedoorn

Nu het geleerde zelf in praktijk brengen. Zelf het water op met onze cursusclub en met de andere ervaren leden. Daar was het toch om te doen: met je hoofd in de wind, op het water, in een prachtige omgeving, met andere enthousiastelingen lekker sporten. Wij kijken er naar uit!
hierbij de foto's van een mooie afroeidag
https://www.flickr.com/photos/t_diep/28531484177/in/album-72157699044248135/
het is nog geen traditie, maar as always traditioneel leuk: het rondje Beulaker met de junioren van t Diep.
de coaches roeien mee
marit regelt een picknick onderweg
er wordt gezwommen

en er wordt veel geleerd:
wisselen op t water
oh dus hier is t commando 'Pieterburen' voor nodig
-tjee wat s het hier smal
-gosh wat een scherpe bocht
-shoot alweer een brug 

afijn de foto's  zeggen t ook al
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157693007064010
het is warm weer dus..
-neem voldoende drinken mee
-smeer je goed in
-pet / hoed
en...
let extra op zwemmers en vissers!
je bent sneller bij ze dan je denkt
en ze zwemmen langzamer dan je hoopt


https://www.ad.nl/utrecht/zwemmer-springt-boot-van-roeivereniging-viking-dwars-door-midden~ae6c9861/
dat we als roeivereniging t Diep een flinke variatie aan sportmogelijkheden aanbieden dat weten we natuurlijk wel in ons hart
Maar beseffen we wel wat we aanbieden? Kom even mee naar afgelopen weekend: Overal in het land zijn de Diepers actief. 

Zaterdag ging de instructiegroep 2018 de examenproef doen op het rondje Giethoorn. Onder leiding van Anneke Aalders en Tineke Bos deden Ragnild Zonneveld, Monique Bos, ,Mariska Vriend, Carolien Volmer, Wouter Schaap, Anton van der Geest, en Emma Lukas het 'rondje Menno'. Mariëlle Masselink en Rob van Luit konden helaas niet... zij zullen nog even denken dat al die stuurcommando's puur theorie zijn en in de praktijk niet voorkomen. Ha!

Ondertussen waren de jeugdroeiers te zien in Amsterdam waar op de Amstel boord-aan-boord-wedstrijden werden gehouden. Voor t Diep Kwamen Sverre Nygard uit Meppel en Eline Bokhorst uit Steenwijk aan de start, aangevuld met Bo Oosterhagen uit Heerenveen die zich ook bij onze Steenwijkse trainingsgroep heeft aangesloten, De Steenwijkers wisten de onderlinge wedstrijden te winnen, maar kwamen net te kort voor de Finale. De Heerenveense Bo niet. Zij skiffte in de finale naar een mooie tweede plaats.

En weer een eindje verderop roeiden de veteranen van t Diep in Breda de Markregatta, een 5 kiliometer lange wedstrijd over de rivier de Mark. Hans Naaktgeboren, Reinoud Bokhorst en Steenwijk, Paul van Seeventer uit Meppel en Michiel Oosterhagen uit Heerenveen haalden met een tijd van 18 min 39 een fraaie derde plaats achter ploegen uit Dordrecht en Breda.

En om het af te maken hadden de marathonroeiers van t Diep dit weekend een stevige wedstrijd: De Rijn-IJsselmarathon. Een 70 km lange wedstrijd van Wageningen over Rijn en IJssel naar Zutphen. Eerst stroom op en dan stroom af. Door het relatief hoge water stroomde de rivier snel en was de toch zwaar. Tegen zes uur waren de ploegen binnen. Bij de marathon gaat het om meer dan snelheid alleen. er komt ook de nodige inzicht op veiligheid en niet te vergeten uithoudingsvermogen bij kijken.

zo maar een roeiweekend.... 

oh ja we hebben ook nog foto's van de wedstrijd in Amsterdam: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157692508218710

Vorige week ladiestime voor roeivereniging t Diep uit Steenwijk, deze week waren de heren aan de bak. De ARB-wedstrijden op de Amsterdamse Bosbaan.

Wibe Schultze uit Oldemarkt startte in de eenmansboot bij de Jongens 16. Als altijd vertrok hij heel snel. Na 500 meter lag hij 2e in 1.53. Deze snelheid kon hij helaas niet vasthouden en zakte wat weg in het veld. Uiteindelijk werd hij 9e overall in een tijd van 8.13 over 2000 meter. Coach Hans Naaktgeboren was tevreden: ‘Wibe heeft de snelheid. Da’s echt heel fijn. Als we nu conditioneel gaan uitbouwen zie ik hem zo mooi voorin eindigen.’
Ive de Vries uit Rogat mocht het bij de 18-jarigen proberen in de skiff. Bij de 18 jarigen begint het verschil in trainingsintensiteit goed merkbaar te worden. Ivo moest tegen heel wat power opboksen. Deze wedstrijd was voor hem nu nog een maatje te groot. Met de tijd van 7.24 min was hij persoonlijk wel tevreden.
Bij de senioren kwam twee Diepboten aan de start. Eerst Hidde Schultze en Steven Jongsma uit Oldemarkt en Steenwijk bij de lichte senioren dubbel twee beginners. Zij moesten het als enige algemene vereniging opnemen tegen studentenploegen. En dat deden ze goed. Na een matige start wisten ze te consolideren en zelfs tijd terug te pakken. Met name het middenblok van de race was goed en solide. Ze werden in een tijd van 7.21 min net vierde en dus geen plek in de finale. Tevreden kijken ze terug: “het waren moeilijke omstandigheden met een windkracht 4 op de baan. We hebben in de evaluatie veel puntjes geleerd waar we aan moeten werken. Dat gaan we doen.”

Tot slot startte Obbe Tibben in het heren elite skiff-veld . Zondagochtend heel vroeg had hij gedecideerd de kwalificatiewedstrijd naar zijn hand gezet en mocht dus starten in de meest gunstige baan. Dogus Koker van Vidar uit Eindhoven ging vanaf start er als een speer van door en lang na 200 meter een lengte voor. Obbe daarentegen startte traag, maar waar bij Dogus het kaarsje snel op was kwam juist op stoom. Eén voor één moest tegenstanders zich gewonnen geven. Als laatste La Memo uit Indonesië. Obbe pakte niet alleen de winst, maar zette een heel strakke tijd neer: 6,53 min. Nog geen 3 seconden langzamer dan het Nederlands record van Jaap Schouten uit 2008 en de tweede overall skifftijd  dit seizoen
  foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157697567374404



Wat een mooi roeiweekend 9 en 10 juni.
Zaterdag 9 juni togen de jeugdroeiers van t Diep naar Assen om daar de laatste wedstrijd van de juniorcompetie te varen. Op de juniorcompetie vaart een team meerdere wedstrijden en dat opgeteld leidt tot een klassering. Dit voorjaar is de jeugdtrainingsgroep uitgebreid met roeisters van Skylla en Aengwirden en daarmee hebben we een mooi damesteam.. zij pakten ook de winst in de categorie gevorderd 15-18 jaar. Eline, Doris, Bente, iris, Bo: Mooie prestatie dames!

Een dag later was het al weer een damesroeifeest op de zwolse Zwartewaterreagatta. De dames dubbel vier met Marleen, Marthy, Annika, Tineke en Ariëlle als stuur snelde naar een mooie tweede plaats, maar nog maar net uitgefeest hierover haalde de dames-acht een mooie eerste plaats vóór de roeiers uit Naarden. Hoppa: blik voor coby, dineke, catrien, Ann, Anne, Tineke, Marleen en Kerrie en Ariëlle aan t roer.
Bella en Els vielen die keer buiten de prijzen. met een vierde plek lagen ze naast t blok. En.. ze verloren dit keer met 1 seconde van hun vaste challengers uit Kampen.. helaas
De uitslag staat hier: https://files.basekit.com/90/7d/907d763c-919e-44df-b6ca-2b731c06017b.pdf

(psst jongens en heren, jullie blijven wel een beetje achter zo.. : tandje bij!)

Foto's: van Assen: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157670054463508

foto's van Zwolle:  https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157670035700568
Als oplettende sitelezer heb je gezien dat rechtsboven een knop is toegevoegd: de elfwatertocht.
Dat is een tocht ter ere van Leeuwarden culturele hoofdstad én duurzaamheid. Om duurzaam vervoer te stimuleren zal er een grote manifestatie zijn in fryslan. Alle provincies trekken op naar de friese hoofdstad. Overijssel heeft het thema water toebedeeld gekregen. 
Tineke Bos heeft kans gezien dat Overijsselse thema aan de Kop gekoppeld te krijgen, en : tada... de elfwatertocht.
Een gave tocht vanaf Giethoorn naar Fryslan inclusief bezoek aan het openluchtspel en mogelijkheid tot het bezoeken van de slotmanifestatie. Kortom: daar wil je bij zijn!
schrijf je in!
kun je de knop rechtsboven niet vinden? 
dan kun je ook hier klikken: https://www.tdiep.nl/rv/index.php?option=com_content&view=article&id=463&Itemid=698
dewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved