twitter-icon youtube-icon

Roeiles

Kom roeien bij Roeivereniging 't Diep!

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied: Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl liggen in de directe nabijheid. De roeivereniging 't Diep is een zeer actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten. Roeien is een sport voor iedereen, jong en oud.

De roeivereniging 't Diep beschikt over modern en goed onderhouden materiaal. We hebben ongeveer 40 boten waarvan een groot deel recent is aangeschaft. Het is kostbaar en kwetsbaar materiaal waar we zuinig op zijn. Voor elke boot worden bevoegdheden gevraagd die je kan krijgen door diverse examens af te leggen. Er is voor ieder wat wils: toerboten (wherries en C-boten) en wedstrijdboten (glad materiaal), van 1 persoon(C1 of skiff)  tot 8 personen (gladde acht) per boot, met en zonder stuurpositie. Met twee riemen (scullen) en één riem (oarsen/boordroeien).

 

Lid worden

Lidmaatschap

Op meerdere momenten in de week is er het zgn. vrij roeien. Dan worden er ter plekke teams gevormd. Er zijn ook diverse georganiseerde tochten in de omgeving. Daarnaast kan je deelnemen aan wedstrijden, marathontochten, toertochten of recreatief roeien. Jeugdroeien kan in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en zij worden gecoacht door de jeugdtrainer. Lid zijn van 't Diep betekent dat je gebruik kan maken van de roeifaciliteiten, sportief kan genieten van de omgeving. Maar ook bewegen in het verenigingsleven. Tal van activiteiten worden georganiseerd door onze leden. Naast het bestuur zijn er diverse commissies die zorgdragen voor het onderhoud van het materiaal, het gebouw en andere zaken. Er is dus meer dan roeien. Hiermee krijg je het verenigingsgevoel en raak je snel in contact met de andere leden.

De kosten van het lidmaatschap van de vereniging staan in de tabel in de rechter kolom vermeld. Verder zijn er geen kosten aan het lidmaatschap verbonden. Voor debutanten die lid willen worden is de basisinstructie bij de contributie inbegrepen.

Leren roeien

Roeien is een gedisciplineerde sport waar veel techniek bij komt kijken. Voor debutanten organiseren we daarom ieder jaar (start april) de basisinstructie. Als nieuw lid wordt je in een team van nieuwe leden begeleid in de eerste fase om het roeien onder de knie te krijgen. In een paar maanden wordt de basis techniek van het roeien, sturen en boothandling geleerd. De basisinstructie wordt afgesloten met een klein examen. En hierna kan je instromen in de vereniging en kijken welke roeiambitie het best bij je past. Jeugdroeiers hebben een eigen programma.

Lees meer over de roeiopleiding hier.

Nieuwe leden met roeiervaring

Heb je vroeger als student geroeid of ben je verhuisd en wil je de roeisport weer oppakken of voortzetten? Dan kan je elke moment van het jaar bij de vereniging instromen. Na een kennismaking wordt je roeiervaring  besproken en mag je vervolgens je roeikwaliteiten tonen aan de examencommissie. Zij bepalen welke bevoegdheden je worden toegekend. Hiermee weet je met welk materiaal je het water op kan. En dit samen met je roeiambities, kunnen we je introduceren bij een ploeg die bij je past.

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (opvang nieuwe leden), zie contact gegevens in de box rechts.

Diepgids en aanmeldformulier

Een aanmeldformulier voor het lidmaatschap, de Diepgids met meer informatie over de vereniging en andere bestanden kan je hieronder downloaden:geertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved