twitter-icon youtube-icon
Roeivereniging 't Diep organiseert elk jaar rond begin april de Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht (WWMT). Het doorkruist het prachtige natuurgebied de "Weerribben-Wieden", met zijn vele waterlopen en oude dorpen, wat de roeitochten zo geliefd maakt. De WWMT staat inmiddels bekend als dé voorjaarsklassieker binnen het marathonroeien.

Het evenement is verdeeld over twee dagen: op de zaterdag wordt de marathon over zo'n 55 km geroeid. Deze kan als wedstrijd of als prestatietocht gevaren worden en telt mee voor het KNRB klassement. Op de zondag is er de toertocht die circa 30 km door het natuurgebied slingert. Beide tochten vragen om ervaren stuurlieden vanwege soms haakse bochten en bij tijd en wijle smalle doorgangen. 

Meer informatie over het evenement is te vinden op de eigen website wwmt.tdiep.nl. Daar vindt je o.a. informatie over het inschrijven, de routes en het huren van boten van RV 't Diep.

Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen maar wil je toch graag eens een tocht door het mooie gebied maken, kijk dan ook eens op gastroeien.nl. Via deze website kan je bij ons boten huren en speciale overnachtingsarrangementen boeken.

Foto impressie

Voorbeeld marathonroute (2021)

tussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved