twitter-icon youtube-icon
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
J18 H2x
Toertocht
Roeien in het avondrood
Roeiexamens juli 2018

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Tweets

Zonder moeite zou ik een novelle kunnen vullen met wat er allemaal te vertellen valt over deze happening. Vanaf het initiatief van Tom en Jasper om met een klein, hecht team voor een echte prestatiegerichte tocht te gaan - tot aan de finish na 210km, 19 uur en 49 minuten roeien: te veel verhalen om te vertellen.

De mix van ervaring en onbenul over wat ons te wachten stond was optimaal binnen team 'Heren Overnaedsch'. Vrijwel overal was aan gedacht en tot wel 4 keer getraind in vlotte wissels. Tineke had met strakke hand de planning ter hand genomen en de intervallen kundig verdeeld - in het begin voor elk van de 3 koppels (Bart/Peter, Hans/Jasper en Tom/Paul) 11-12km, later veelal korter dan 10km. Toch moest op het laatste moment nog een- blijkbaar - verplichte pomp aangeschaft worden. En vloog elk koppel in z'n eerste interval verfrissend-naief weg met 13km/uur alsof het een 5k-wedstrijd betrof... Eenmaal na enkele uren uitgedard, begon de echte slijtageslag en kwamen we in ons ritme: uur knallen met 11-12 km/uur, uurtje bijkletsen en eten, uurtje uitbuiken en opladen - en weer opnieuw. En dat 7 keer achter elkaar.
Elk bijna 10 uur met de touwtjes in de hand leverden de stuurvrouwen Dieneke en Tineke ondertussen ook topprestaties - voortdurend de kop erbij en de jongens voor hun neus op gang houden. Ingewikkeld werd het toen na enkele uren onze GPS het al begaf: zonder hun ruime ervaring waren we waarschijnlijk op de Waddenzee beland - of na een dag of wat in de Biesbosch. Chauffeur/logistiekmanager Reinoud reed ondertussen in onze wat gammele bus over duistere Friese landweggetjes alsof ook hij dat al jaren had gedaan, en bij elke wissel weer paraat om de boot op te vangen - onvermoeibaar, 20 keer.

Alleen al over loshangende fuikentouwen, overstekende boeien, verblindende schijnwerpers, darmkrampen onderweg (wat een grote honden hebben ze hier!), zuigende slootjes, onderlinge gevechten met de concurrentie, zonsopkomsten, uitwaaierende blaren-formaties, brandende zonnen en windkrachten-tegen zouden hele verhalen te schrijven zijn. Een nieuwe marathon op zich. Maar de botom-line is: met een hecht team vlogen we zonder ook maar een enkele wanklank oergezellig door het meest binnenlandse buitenland van Nederland - 7e van de 23 ploegen in de open categorie, op één na snelste ploeg met maar 6 roeiers en de snelste diep-tijd ooit. Ben trots op iedereen die er bij betrokken was!

Bekijk de route hier: http://elfstedenroeimarathon.nl/nl/waterkaart/1/elfsteden-roeimarathon/

Foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157668024021346/with/26645496690/

logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved