twitter-icon youtube-icon
Roeien in het avondrood
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Toertocht
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Roeiexamens juli 2018
J18 H2x

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Tweets

De slotwedstrijden op de bosbaan vormen de afsluiting van het 2kilometerseizoen. Voor veel studentenploegen dé gelegenheid om nog één keer volle bak te gaan, revanche te zoeken of voorsprong te bestendigen. Voor de burgerverenigingen als 't Diep zijn deze wedstrijden een mooie kans om kennis te maken met het boord-aan-boord roeien op een wedstrijdbaan.
Dit jaar hadden we vijf ploegen aan de start: de Meisjes 18 dubbeltwee (Anouk en Doris) , J18 skiff (Hidde), J16 skiff (wibe) en gevorderden en elite skiff (Obbe).
De dame beten al vroeg de spits af... 8.45 starten (dus 5.45 vertrek van 't Diep).  Het resultaat was een solide wedstrijd en een tijd van 8.49 en die leverde voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende stof tot evalueren, en nog eens en nog eens...
Bij de J18 werden heats ingedeeld op streeftijd dus dat zou direct al spannend worden. Met een tweede plek in de heat en een tijd van 8.18 was Hidde zeer tevreden. 'ik merk dit jaar dat ik weer langzaam voluit kan trainen. Er zit progressie in en dat betaalt zich uit...'
Broer Wibe maakte er een even spannende als gedegen wedstrijd van. Heel evenwichtig deelde hij zijn wedstrijd in en pakte zo gaandeweg de wedstrijd een een enkele snelstarter in. de tijd: 8.58.
Mooi gedaan mannen!
Voor Obbe beginnnen de 2k 's gefundenes Fressen te worden. De slotwedstrijden benutte hij om in reactie op een teleurstellende Bondsbeslissing om geen skiffeur uit te zenden naar het WK  in een ander veld te starten. Op zaterdag zat hij als lichte neo-senior in de categorie zwaar/gevorderd en zondag in de zware Elite-skiff. Spannend was: hoe presteer je tegen voor jou minder bekende tegenstanders. Daarmee was hij onverdienstelijk: een tweede plaats bij de zware gevorderden én een tweede plaats bij de zware elite roeiers. 
natuurlijk zijn er ook foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685736598515
logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved