twitter-icon youtube-icon
Toertocht door de Weerribben-Wieden
Toertocht
Dames V2x op de Cottwich Regatta
Elfstedenroeimarathon 2017
Examen beginnersinstructie 2017
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Een mooie lijst klussen had Lodewijk (commissaris Gebouwen) in petto om die zaterdagochtend te doen. Veel schoonmaakklussen die bij de reguliere schoonmaakbeurten door onze leden vaak, zo niet altijd, over geslagen worden. Zowel de kleedkamers maar ook de keuken,bar en alle ruimten achter de schotten hebben de nodige aandacht gekregen. Net zoals we altijd thuis in het voorjaar”grote schoonmaak” hielden (of nog steeds doen), zo geldt dat ook voor ons clubgebouw.

Ook het vlot, terras, de dakgoot en daklijsten moeten jaarlijks een beurt hebben. Daarnaast hebben we ook een stuk grond en helaas groeit daar het gras/onkruid tussen de steentjes en dat lijkt niet mooi en wordt bovendien glad. Zeker omdat het een beetje een helling is, willen we niet met het tillen van de boten onderuit gaan. Een groep mensen stond met allerlei voorwerpen het onkruid te verwijderen. Van het Waterschap hadden we het “dwangbevel” gekregen de sloot voor december vrij te maken van overhangende takken. Hun kraan die de sloot altijd voor ons schoonmaakt (waarvoor dank) werd belemmerd in zijn taak. Een lastige klus omdat het een zeer steile slootkant is en de bomen hier ver over heen hangen. Met de nodige motorzagen, handzagen en snoeischaren is het gelukt deze lastige klus die ochtend te klaren. Dat betekende wel 2 hele grote aanhangwagens vol met afval.

De opkomst was “goed” te noemen alhoewel we natuurlijk wel ruim 120 leden hebben. Jong en oud en alles wat er tussen zit was aanwezig en zorgden voor een goede coöperatieve clubsfeer. Zonder deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren, kan er immers niet geroeid worden. Het is duidelijk dat iedereen natuurlijk kwam voor de overheerlijke taarten die Anneke gebakken had en dit maakte de koffietijd tot een gezellig feestje. Een mooi vooruitzicht voor de volgende klussendag in het voorjaar toch ? (vlak voor de Weerribbentocht).
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved