twitter-icon youtube-icon
Dames V2x op de Cottwich Regatta
Toertocht door de Weerribben-Wieden
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Examen beginnersinstructie 2017
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Elfstedenroeimarathon 2017
Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout_2.jpg Banner_Roei_Havenhout.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Vorig jaar zijn wij samen met omwonenden van het steenwijker diep, de visfederatie en de gemeente steenwijkerland gestart met een mediationtraject over visplateaus op het steenwijkerdiep. De reden: de vissers willen maar liefst 50 vaste wedstrijdplateaus en die 40 weken per jaar voor wedstrijden gebruiken. Die omvang en intensiteit bedreigen ons roeiplezier en het woonplezier aan 't Diep. Met de mediation wilden we een voor alle partijen haalbare oplossing vinden.
Heaas is recent de mediation afgebroken en moet deze als mislukt wordne beschouwd. Dit moet vooral op het conto van de vissers worden geschoven: zij zijn niet bereid tot een echt compromis. 
Afgelopen weken hebben de vissers intensief lobbybrieven gestuurd aan de gemeente en deze week van hen een groot artikel in de stentor. Hierin geven ze aan dat genegeerd worden etc. 
Het mogen duidelijk zijn dat dit niet strookt met onze lezing. Daarom hebben we met de bewoners van het Steenwijker Diep de koppen bij elkaar gestoken. In antwoord op de hengelaars hebben wij én de bewoners brieven gestuurd naar college en raad en naar de diverse media gestuurd. 
Jammer dat de zaak zo op scherp gezet moet worden, maar we kunnen dit ook niet over onze kant laten gaan.

zie ook het artikel in de Steenwijker courant: https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijkerland/518848/wedstrijdlocatie-voor-sportvissers-op-het-steenwijkerdiep-is-prestigeproject.html

wordt vast en zeker vervolgd, we houden jullie op de hoogte

logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved