twitter-icon youtube-icon
Dames V2x op de Cottwich Regatta
Toertocht door de Weerribben-Wieden
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Examen beginnersinstructie 2017
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Elfstedenroeimarathon 2017
Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout_2.jpg Banner_Roei_Havenhout.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Het indoorroeien is jaren geleden begonnen als een noodgedwongen trainingsvorm  om de roeiwinter door te komen, maar wordt steeds meer een volwaardige sport op zichzelf. Ga ook maar eens na bij ons: eerst één ergometer, toen twee. Nu staan er ruim 10 is dat vaak nog niet genoeg. Indoorroeien is ook volslagen anders: geen ploegenspel, geen serene rust op het water geen subtiele techniek. Maar man tegen man, pure power, schreeeuwend publiek, muziek en flitsende schermen  Zaterdag 9 december waren de Nationale en open Europese kampioenschappen in Amsterdam. Aan de start maar liefst 1800 roeiers in verschillende klassen. Onder hen vier roeiers van t Diep

Meisjes 16
Marit Nygard uit Meppel mocht in de categorie M16 de spits afbijten. Vooraf had ze ingezet op een tijd van 8.20 min over 2 km.  Zoals wel vaker gingen de jongen meiden erg hard van start, vaak ook te hard en moesten ze dat onderweg bekopen. Niet Marit. Die knabbelde in een gestaag tempo steeds meer van haar tijd af en eindigde in een mooie tijd van 8.13,7 op een 30e plaats.

Jongens 18
Daarna was het de beurt aan de jongens 18. Hidde Schultze uit Oldemarkt en Steven Jongsma uit Steenwijk hadden vooraf ingeschat dat het een spannende strijd tussen hen  twee zou worden.  De trainingen afgelopen weken hadden laten zien dat Steven steeds dichter in de buurt van Hidde komt.  Ambitieus en een tikkie overmoedig nam Steven bij de start dan ook de leiding van de twee. Hidde bleef koelbloedig  en met een heuse ‘negative split’ denderde hij onderweg over Steven heen.  De Tsjech Gustav Mahler werd Europees kampioen. Hidde 39e in een tijd van  7.01.4 en Steven  48e met een tijd van 7.18.2

Lichte Senioren
Obbe Tibben, uitkomend voor Skoll maar nog lid van t Diep, liep al een paar maanden met het plan om bij de lichte senioren het nationale record te willen verbeteren. De gewonnen Hel van het Noorden twee weken geleden bevestigde hem op de goede weg te zijn. Obbe vertrok snel, maakte het onderweg meer dan spannend en dook precies 0,1 seconden onder het oude record. Met 6.15.5 mag hij zich niet alleeen Nederlands en Europees kampioen noemen maar ook nationaal recordhouder. Het scheelde weinig of Obbe had zijn race gemist. “Ik was iets te geconcentreerd aan het warm roeien en had niet door dat iedereen uit mijn heat al vertrokken was naar de zaal. Ik had net op tijd door dat ik weg moest, Tijdens de race bleef het publiek maar schreeuwen, zelfs de fotografen moedigden me aan. Dat gaf wel een kick en zorgde ervoor dat ik er alles uit kon persen. Het kan nog sneller, maar dit was genoeg.”

Natuurlijk hebben we foto's. Die van Obbe zijn een beetje wazig... we moest zelf ook juichen en feestvieren

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157689399161921
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved