twitter-icon youtube-icon
Roeivereniging 't Diep wil een vereniging zijn waar iedereen met plezier haar of zijn hobby kan uitoefenen in een veilige omgeving. We respecteren elkaars lichamelijke en geestelijke integriteit. Elke vorm van intimidatie, seksueel gedrag of seksuele toenadering of ander grensoverschrijdend gedrag dat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren wordt gezien als een strafbaar feit.
 
De praktijk binnen diverse verenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag voorgekomen is. Wij willen dit graag voor zijn. Dat is dan ook een van de redenen waarom wij binnen onze vereniging een veiligheidsbeleid hebben van jeugdinstructeurs en -coaches een 'Verklaring Omtrent Gedrag' en ondertekening van ons eigen Veiligheidsprotocol verlangen.
 
Ook hebben we een vertrouwenscontactpersoon (VCP) ongewenste omgangsvormen. Sylvia Baas is het centrale aanspreekpunt om zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de vereniging omgaan leuk en veilig blijft. Het is overbodig te zeggen dat zij uiterst vertrouwelijk zal omgaan met datgene wat hen ter ore komt. Sylvia werkt graag laagdrempelig: bij twijfel kun je bij haar terecht voor een rustig overleg dat nog niet direct een 'melding' betekent.
 
De vertrouwenscontactpersoon voor RV ’t Diep, Sylvia Baas, is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Wat is een vertrouwenspersoon?
 
De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag en met iemand daarover wil praten. Hij/zij is beschikbaar voor iedereen (sporter, ouders van sporter, toeschouwer, vrijwilliger, bestuurslid, etc.) die er opmerkingen of vragen over heeft. 
De activiteiten zijn:
  1. Eerste opvang/ aanspreekpunt
  2. Zo gewenst doorverwijzen naar de juiste persoon/instantie
  3. Preventieactiviteiten
 
 
Protocol vertrouwenspersoon
 
Het volledige protocol van de vertrouwenspersoon RV 't Diep kunt u hier nalezen:

dewatervlinder.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved