twitter-icon youtube-icon
Examen beginnersinstructie 2017
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Elfstedenroeimarathon 2017
Toertocht door de Weerribben-Wieden
Dames V2x op de Cottwich Regatta

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Lieve Diepers, Daar vaar ik dan, niet in een skiff maar op een tallship, met 42 anderen, in het Caribisch gebied. Ik zit al steeds dichter bij de helft van mijn reis, tijd om wat van me te laten horen. Wat moet ik vertellen? Ik heb zoveel meegemaakt, ik weet niet waar ik moet beginnen. Het leven aan boord. Mijn dagen bestaan uit wacht lopen en school, dat wisselt om de twee dagen. School is van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Daarna hebben we tot half vier pauze, dan hebben we school tot zeven uur. Wacht dagen bestaan uit 4 uur wacht en dan 8 uur rust, in de rust slaap je of doe je school. School is in die uren niet verplicht, maar het is wel heel handig om te doen. Mijn huidige wacht is van 9-1 overdag en ’s nachts. Tijdens de wacht doe je naast het hijsen van de zeilen, sturen, logboek invullen en andere nautische dingen ook klussen als broodbakken en schoonmaken.

Verder doen wij als leerlingen zelf alles, koken, schoonmaken en wassen. We maken de boodschappenlijst, we spreken elkaar aan als iets niet schoon is gemaakt. En als iemand de regels overtreed kan je diegene voor de scheepsraad dagen, een rechtssysteem waar leerlingen de sancties op je daden bepalen. Het is een geheel eigen mini-maatschappij, wij mogen echter alles in dit systeem veranderen als we dat willen en als dit binnen de kaders is.

Met deze mini-maatschappij aan boord van de Thalassa zijn wij de oceaan over gestoken. Na het westerse Tenerife, wat extra Europese tussenstops en Kaapverdië, waar de eerste cultuurshock plaatsvond kwamen we aan op Dominica. Het was prachtig en verwoest tegelijk. Door de orkaan van 3 maanden eerder was alles kapot. Wat ooit een regenwoud was, was nu helemaal kapot, het was bizar. Gelukkig konden we nog wel van de prachtige watervallen en warmwaterbronnen genieten. Via Martinique en Saint Lucia kwamen we aan op Curaçao, dat was zo vreselijk Nederlands, het was echt even wennen. Nadat de broodjes kroket naar binnen zijn gewerkt en de stroopwafels zijn ingeslagen zijn we nu onder weg naar de San Blas eilanden. Dit schijnt het ultieme paradijs te zijn, inclusief witte standen, palmbomen en blauw water.

Ondertussen heb ik al zoveel geleerd en gezien, helaas heb ik maar een beperkt aantal woorden in de sailmail. Als ik terug ben ik bereid jullie alles te vertellen. Hopelijk kan ik eerder ook nog wat van me laten horen. Het is hier gewoon magisch, dolfijnen, walvissen, vliegende vissen, lichtgevende algen, ik heb het allemaal gezien. Ik wil iedereen die me op welke manier dan ook heeft geholpen om deze droom waar te maken heel hartelijk bedanken. Ik ben zo gelukkig hier, ik heb mijn hart gevonden, dankjulliewel!


Enora
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved