twitter-icon youtube-icon
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Roeien in het avondrood
Toertocht
Roeiexamens juli 2018
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
J18 H2x

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout_2.jpg Banner_Roei_Havenhout.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

De head, normaal gesproken dé openingswedstrijd van het jaar ging dit jaar voor het eerst in lange, lange tijd niet door door slecht weer en dat maakte dat er éxtra werd uitgekeken naar de skiffhead en de tweehead. Bij de tweehead hadden we als Diep twee ploegen aan de start. Veteranen Bella en Els en senioren Hidde en Steven. 

Bella en Els voeren in de klasse DV-D een solide wedstrijd met een eindtijd van 34.52 die goed was voor een 22e plaats overall en 3e in hun klasse. standaardtegenstanders Arendien Pruim en Carla Peelen van de IJssel werden met 13 seconden verslagen. En zo is er altijd een strijd binnen de strijd.

Bij de Heren dubbel twee moesten onze Hidde en Steven voor het eerst starten in het seniorenveld en het opnemen tegen ploegen uit Nijmegen, Zwolle en Amsterdam. Ook zij werden derde in een tijd van 29.46. Met wat strakker stuurwerk had er wellicht nog een tweede plek ingezeten. Mooie prestatie mannen!

Aan de prestigieuze Skiffhead deed maar één Diep-lid mee: Obbe Tibben. Weliswaar niet in Diep-tenue maar in de kleding van Skoll-Amsterdam, maar toch. ...
Obbe voer een superstrakke wedstrijd, voer strak de bochten en een mooi tempo en wist als lichte heer zelfs het zware eliteveld te winnen. Een herhaling van de stunt die hij op de Hel van het Noorden heeft uitgehaald en dus overall winnaar. Dat betekent dat zijn naam wordt bijgeschreven in die lange lijst met kampioenen vanaf 1951 tot nu. Clubgenoor Lennart van Lierop kwam nog het dichtst bij met één seconden achterstand. Erkend hardroeier Nikki van Sprang moest al een gat van 23 seconden laten en de zwitser Michael Schmid die speciaal uit Luzern was overgekomen om hier te winnen zag een achterstand van 43 seconden.

foto's? natuurlijk: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157693330133511

Maar we hebben meer. Van de Skiffhead wordt natuurlijk ook verslag gedaan op Langs de Lijn op NPO 1. Luister maar via onderstaande link. het roeien begint op 16 min 30.
https://www.nporadio1.nl/nos-langs-de-lijn/uitzendingen/616231-2018-04-01
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved