twitter-icon youtube-icon
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Najaarsavond
Geslaagden 2021

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

We kijken terug op een zeer geslaagd roeiweekend waaarop de nationale weerribben en wiedenmarathon en toertocht werd gevaren. 
Zaterdag was de wedstrijd door het nationale park weerribben-wieden waaraan 80 ploegen meededen. Onder hen veel oude bekenden, zoals de winnaars van vorig jaar ZZV uit Zaandam.  Voor het 4e lustrum had de organisatie een speciale route bedacht over de grote meren in de regio. Helaas bleek de wind te sterk en werd uitgeweken naar een meer veilige tocht richting de weerribben.  De wedstrijdroeiers vonden het allemaal best. Ook deze route was uitdagend, zowel voor de conditie als voor de stuurmanskunsten. Reikhalzend werd uitgekeken naar de tweestrijd tussen ZZV uit Zaandam en de Bremer Ruderverein, vorig jaar 1 en 2 met nog geen minuut tijdsverschil over 55 km. Dec winst ging dit jaar naar Duitsland, maar niet naar Bremen. De Oldenburger Ruderverein was dit jaar de snelste ploeg. Voor Roeivereniging Breda. ZZV en Bremen werden slechts 3e en 4e... Voorzitter van het organiserende Comité Gerard Goedhard: ‘we zien dat elkaar het aantal inschrijvingen nog steeds een beetje stijgt, het niveau hoger wordt en de ploegen van steeds verder komen. Ploegen plakken er vaak een heel weekend of langer aan vast en sommige serieuze ploegen komen een week van te voren al het parcours verkennen. We organiseren dus niet alleen een wedstrijd, maar geven ook nog eens een economische boost aan de regio. er zijn veel hotels en pensions met roeiers dit weekend.’  En de Duitsers?  Van hen kregen we slechts een zeer tevreden: ‘Na endlich’. 
Zondag 8 april hield de vereniging een toertocht over 35 km. Deze toch ging wel over de meren, omdat de wind toen minder was. Onder heerlijke omstandigheden hebben de ploegen genoten van het moois in ons gebied. Voorzitter Gerard Goedhard nog een keer: ‘5 weken geleden stonden we hier met z’n allen op de schaatsen, nu genieten we van het varen bij meer dan 20 graden. Het is zo mooi dat het water iets is van alle seizoenen. Schaatsen, varen, het kan allemaal.

foto's? hierbij de eerste.https://www.flickr.com/photos/rtvoost/sets/72157695410725415/

meer zien: hierbij een filmpje van 20 jaar WWMT.. helemaal zen.. OOOhm...
https://www.youtube.com/watch?v=6Gy9RrcROYU




geertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved