twitter-icon youtube-icon
J18 H2x
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Roeien in het avondrood
Toertocht
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Roeiexamens juli 2018

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Tweets

Mededelingen

Vanaf 1 juli zijn alle vormen van roeien voor alle leeftijden weer toegestaan! Er gelden hier en daar nog wel voorwaarden, zie daarvoor het aangepaste protocol hier onder. Een specifiek punt waarvoor wij aandacht vragen is het advies van de KNRB om als stuurman/-vrouw een mondkapje te dragen. Er staat ons niets meer in de weg onze mooie sport weer op te pakken. Geniet ervan en wees je ervan bewust dat we samen verantwoordelijk zijn voor het welslagen van ook deze versoepeling.

Inschrijving voor bootgebruik gaat vanaf nu via een digitaal systeem. Als het goed is heb je via ons centraal systeem E-Captain een gebruikersnaam en een wachtwoord toegestuurd gekregen. Contactpersoon voor dit onderdeel is onze penningmeester, Bart Peerbolte (penningmeester@tdiep.nl). Zie hieronder een gebruiksaanwijzing van het systeem:

digitaal_boot_afschrijven.pdf 121.61 KB 03/07/2020 06:51:40

LET OP: De Open roeiles van 28-03-2020 is geannuleerd en de start van de basiscursus (was gepland op 07-04-2020) is tot nader order uitgesteld vanwege de maatregelen rondom het Corona virus.

Op zaterdag 28-03-2020 wordt er een open roeiles gegeven bij Roeivereniging ’t Diep van 10 tot 12 uur. Geïnteresseerden voor deelname aan de basiscursus kunnen vrijblijvend deelnemen aan de open roeiles. Tevens is er gelegenheid de uitgebreide vloot en het verenigingsgebouw te bezichtigen. Uitleg zal gegeven worden over de mogelijkheden binnen de roeivereniging. De open roeiles is ook bedoeld om te ervaren of het roeien iets voor je is.

Op 07-04-2020 gaat de basiscursus van start. Ook hiervoor kan je je al opgeven.
Contactpersoon voor aanmelding voor de open roeiles en/of de basiscursus is Jasper Klarenbeek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-12295996.

Roeisport
Roeien is een goede sport waar je bijna alle spieren gebruikt. Voor een goede conditie en een fit lijf is de roeisport een goede keuze. Het is onbegrensd qua leeftijd en kan vanaf de leeftijd van ca.12 jaar. Er zijn diverse disciplines binnen de roeisport; van toerroeien, wedstrijdroeien tot marathon roeien. Én roeien kan het hele jaar door. Alleen bij storm, mist en ijsgang kan je niet het water op. Dan wordt er binnen ‘geroeid’. De Steenwijker roeivereniging ’t Diep beschikt naast een uitgebreide vloot ook over een trainingsruimte met een aantal roeitrainers, zogenaamde ergometers. Je zit dan weliswaar niet in een boot, maar maakt wel dezelfde beweging alsof je in een roeiboot zit. Maar er gaat natuurlijk niets boven echt in een boot het water op te gaan.

Basiscursus
De basisinstructie voor volwassenen start jaarlijks in april en is bedoeld voor aspirant roeiers die zich willen bekwamen in de roeisport. Dinsdagavond 7 april gaat de basiscursus van start. De basiscursus wordt gehouden op dinsdag en donderdagavond.en enkele keren op zaterdagochtend. De lessen lopen door tot de zomer en worden afgesloten met een heus examen op 27 juni. Let op! voor de basisinstructie zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u zeker zijn van een plek? Laat het ons nu alvast weten.

Jeugdroeien
De jeugd heeft een eigen trainingsprogramma en voor potentiele jeugdleden, globaal vanaf 12 jaar is instromen gedurende het hele jaar mogelijk.
Contactpersoon voor aanmelding is Jasper Klarenbeek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-12295996.

Meer informatie
Meer informatie over de basiscursus voor volwassenen (specificaties over de data) kunt u vinden onder deze link.
logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved