twitter-icon youtube-icon
Roeien in het avondrood
J18 H2x
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Roeiexamens juli 2018

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Tweets

Mededelingen

Lees hier het Corona protocol geldig vanaf 5 juni:

Na de op de oproep van initiatiefnemer Jasper Klarenbeek uit Ermelo om een roeivereniging te starten in Harderwijk werd massaal gehoor gegeven. Voor de infoavond afgelopen woensdag hebben zich ruim 55 mensen aangemeld. ‘Dit is ver boven mijn verwachtingen’, volgens Klarenbeek. ‘Dat hier mogelijkheden voor een roeivereniging zijn wist ik wel, maar dat er zoveel belangstelling is om ook te gaan roeien in Harderwijk is boven mijn verwachtingen.’ Om de bijeenkomst op een verantwoorde wijze te laten verlopen met voldoende onderlinge afstand moest de groep opgesplitst worden in twee groepen.

Infoavond
Waar Fred en Peter Böhne respectievelijk penningmeester en voorzitter van de kanovereniging Dolfijnen de geïnteresseerde roeiers als gastheren een hartelijk ontvangst verzorgde, werden de ambities en mogelijkheden vervolgens uiteen gezet. Mathijs Faassen van het gemeentelijke sportbeleid onderstreepte dat dit initiatief volledig past in het sportbeleid én de uitstraling van Harderwijk als watersport pleisterplaats. Met de basis voor deze grote groep belangstellenden heeft de gemeente uitgesproken om volop hun medewerking te verlenen en hun bijdrage te leveren om de vereniging gestalte te geven.
Ook de Koninklijke Nederlandse Roeibond  (KNRB) was met drie vertegenwoordigers goed vertegenwoordigd deze avond. Feike Tibben vicevoorzitter en bestuurder sportontwikkelingen kon vertellen dat de roeisport een enorme toenemende vlucht maakt. Hiervoor zijn nieuwe verenigingen een welkom aanvulling om meer mensen de mogelijkheid te geven te gaan roeien. Ook het coastal roeien in relatie tot het traditionele ‘glad’ roeien past volledig in de toekomstvisie breedtesport van de roeibond, aldus Erik Kraak van de KNRB commissie coastal roeien.

Droom naar doel
De basis is gelegd met deze groep (potentiële) roeiers. Nu is het zaak om na deze infoavond door te pakken en een geschikte locatie aan het water in Harderwijk te vinden. Er zijn diverse locaties in Harderwijk gespot en geïdentificeerd als kansrijk. Hiervoor zijn al diverse gesprekken met betreffende partijen gaande. De oproep op de infoavond van Klarenbeek om elkaars krachten te bundelen heeft direct geleid tot spontane reacties. Een aantal hebben zich direct gemeld als betrokkene om de vereniging te helpen realiseren.Ook kan de aanstaande nieuwe roeivereniging RV HARDER volledig rekenen op de steun van de KNRB, aldus Barend Kouterik commissie nieuwe verenigingen. Het doel is om in het voorjaar van volgend jaar te starten met het roeien in verenigingsverband vanuit Harderwijk. Actuele info op www.rvharder.nl
tussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved