twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

De basiscursus in 2018

Op zaterdag 14 april was er een Open Dag waar potentiele leden kennis kunnen maken met de roeisport bij RV 't Diep. De basiscursus voor nieuwe leden 'regulier' is inmiddels begonnen, bij voldoende aanmelding starten we een volgnede groep.
Bij vragen of om je alvast aan te melden kan je contact opnemen via "Informatie aanvragen" in de rechter kolom.

Roeien is een sport die de nodige oefening vereist. Zomaar in de boot stappen en wegroeien is er niet bij. Vandaar dat RV ‘t Diep een basiscursus organiseert voor mensen die willen leren roeien.

De roeicursus bestaat uit twee lessen per week. Dit is nodig om het spiergeheugen te trainen en zo de roeitechniek onder de knie te krijgen. Een roeicursus vraagt een flinke tijdsinvestering! Van de cursisten vragen wij dat je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent. 

De roeicursus wordt gegeven op de dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur en er is een nog nader te bepalen tweede instructiemoment in de week (er wordt geroeid tot 20.30u, daarna wordt er nabesproken en opgeruimd). Er wordt lesgegeven in Wherries en in C-boten waarin door 2 of méér mensen geroeid kan worden. Voor diegenen die het roeien sneller oppakken is het mogelijk tijdens de basiscursus te leren roeien in en éénpersoons roeiboot (een C1 of een Skiff).

De basiscursus roeien bestaat uit 3 verschillende blokken:

1Roeitechniek
In het eerste blok van 12 lessen leer je de roeitechniek.

2Roeicommando's, sturen en vaarregels
Bij het tweede blok van 6 lessen ligt de nadruk op het sturen van de boot, alle commando’s die daarbij horen en de vaarregels.

3Puntjes op de "i" en examenvoorbereiding
In blok 3 worden de laatste “puntjes op de I” van het roeien gezet. Gevolgd door het examen.

Als je de basiscursus succesvol hebt doorlopen, doe je examen. Het examen bestaat uit een praktijkgedeelte: roeien en sturen. Ook worden er vragen over de theorie gesteld. Wanneer je je eerste roeidiploma  hebt behaald, heb je de bevoegdheid om met andere leden, op zelf gekozen momenten, in Wherry’s en gestuurde C-boten te roeien en te sturen. Sommige cursisten kunnen aan het eind van de cursus examen doen voor het roeien in C1 of Skiff.

Na het examen kan je eventueel (verder) leren roeien in de C1 of Skiff en kan je je roeitechniek nog verder ontwikkelen. Het behalen van je Skiff-diploma is een voorwaarde om in gladde boten te mogen roeien.

Roeien is leuk, of je nu wedstrijden wilt gaan roeien of gewoon lekker recreatief wilt gaan roeien. Kom dus kijken bij RV ‘t Diep en stap in een boot! Lees meer over lid worden hier.
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved