twitter-icon youtube-icon

De meest intensieve vorm van de roeisport wordt op onze vereniging bedreven door twee groepen veteranen: een dames en een heren groep. Jaarlijks wordt deelgenomen aan zes tot tien wedstrijden, voornamelijk van het 'regatta' type, dat wil zeggen: tijdraces over 5 tot 8 kilometer. Maar ook boord-aan-boord wedstrijden op echte roeibanen zijn mogelijk. In onderling overleg worden per wedstrijd de boottypen en ploegsamenstellingen afgesproken.

Wedstrijdroeien betekent intensief trainen op techniek en uithoudingsvermogen met als doel zo hard mogelijk te varen op een wedstrijd. Samen met het team serieus bezig zijn met de roeisport geeft veel voldoening ! 

Bij al deze wedstrijden komen teams uit in hun eigen leeftijdscategorie - master ben je in het roeien al in het jaar dat je 27 wordt (master A), bij 35 master B, vanaf 42 jaar C, enzovoort. Regelmatig starten op landelijke wedstrijden nog master-roeiers van de categorieën G en H, dus het is duidelijk dat ook het wedstrijdroeien tot op hoge leeftijd mogelijk is!

Omdat er wordt deelgenomen aan landelijke wedstrijden waarop het niveau hoog is (regelmatig kom je daar oud-olympiërs tegen!) wordt er serieus getraind, waarbij drie keer per week het streven is. Deze trainingen vinden in de herfst en winter ook plaats op de ergometers, waarbij vaste ergometer-avonden het ploeggevoel en de trainingsmotivatie versterken. Ploegen op t Diep hebben geen vaste coaches, wel kan er via de roeigroepbegeleider een beroep worden gedaan op coach-assistentie - om een coach op de kant mee te krijgen, video-beelden te maken en te analyseren, of voor trainingsschema's en adviezen.

Jaarlijks wordt er op landelijke wedstrijden 'blik getrokken' door Diep-veteranen - dus heb je zin in intensief sporten en presteren op het water, neem contact op met RV 't Diep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie

Meer informatie over roeien bij 't Diep kunt u aanvragen via het contact formulier "Algemene informatie aanvragen".tussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved