twitter-icon youtube-icon
We blijven ons inzetten voor Kikarow. Nadat er eerder al een fors bedrag was opgehaald via verkoop van taart, de knopentocht, acties van Lions, Rotary en Soroptimisten bedacht de club dat er nóg een ludieke actie moest komen.

Materiaalcommissaris Leijn de Wolf vond dat dit een mooi moment was om de laatste houten boot van de vereniging de Brenser te verkopen. Leijn:’zo’n laatste houten boot, da’s ook wel sentiment. Daar neem je niet zo maar afscheid van. Dat moet speciaal zijn. We hebben gelukkig een mooie bestemming gevonden. Dat was niet moeilijk. We kregen al snel biedingen uit onder andere Engeland, Denemarken, Tsjechië en Schotland. Maar de boot gaat naar Schotland. Daar wordt de boot gerestaureerd en uitgerust met een tweede roeiplek en een zeil. Deze Schot wil samen met zijn vrouw met de boot gaan roeien op een beschut deel van de Ierse Zee aan de Oostkant van Schotland. Ik heb hem trouwens ook enthousiast gemaakt voor het gastroeien verwacht hem met zijn vrouw zeker terug bij ons. De afgelopen week is de boot opgehaald. De nieuwe eigenaar deed dat in stijl, nl met een felrode Magirus Deutz. Met onze boot op t dak toert hij nou door de Engelse heuvels op weg naar de glenns en lochs van Schotland.
De teller voor kikarow staat overigens hiermee op bijna 7000 euro. ’


wist u dat er op onze site maar liefst meer dan 10.000 (tienduizend) foto's staan?
wwmt, 
botendoop
elfsteden
instructie
midweek
veteranenroeien
wedstrijden
toertochten
verbouwingen
heel veel boten
en nog veel meer leden

check: https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/


Wat een feest!
Ons Erelid Tineke Bos en Lid van verdienste Sybren Kingma Boltjes hebben de vereniging een single Wherry geschonken. Sybren heeft de afgelopen weken deze Busman boot strak gerestaureerd. Zo goed als nieuw. T is een plaatje! 
Anders dan de naam doet vermoeden is de boot niet voor singles. Volgens Tineke is een gestuurde single wherry dé enige echte loveboat. Dus wie eens wil varen in een echte knuffeldubbel... u weet 't: de Dotterbloem ligt voor u klaar.
Volgens Sybren is deze naam niet alleen gekozen vanwege de schoonheid van de bloem, het is ook een verwijzing naar het voorjaar, de mooiste periode in ons gebied, en wist hij en passant te vermelden, 'zo blijft de herinnering aan zijn jongste medische ingreep ook levend'.  Dat u het maar weet.
Als vereniging zijn we heel blij met deze schenking.
Om er in te varen is basisdiploma voldoende.
De Dotterbloem vervangt de Brenser die via zijn oude vereniging de Zaan verkocht zal gaan worden. 


We hebben ook nog foto's van de Dotterbloem, de doop en de trotse schenkers: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157709471643932
6 juli was het volle bak voro de examencommissie: maar liefst 10 kandidaten ging op.

Marit Nygard en Henk van Sluis haalden met vlag en wimpel skiff 3
Bente Hulsman en  Sverre Nyhgard vol overtuiging skiff2
En de nieuwelingen suzanne Butter, Wendy Hartog, Renate Coenraad en Elleb Storm haalden hun basisdiploma. gefeliciteerd
Helaas waren er ook twee kandidaten die niet hun diploma haalden. Zij mogen in septemger nog een keer.

geslaagden: gefeliciteerd!!

we hebben ook een paar foto's (niet van iedereen..)https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157709471598072
de gemeente heeft oud-Diepvoorzitter Feike Tibben gevraagd om sportformateur voor de gemeente te worden.
Feike: het is de bedoeling verschillende sport- en bewegingsvormen te koppelen en afspraken te maken tussen verenigingen, en sportscholen,  onderwijs en zorgaanbieders zodat iedereen in steendwijkerland gestimuleerd wordt om meer te bewegen en gezond te leven. Het is mooi te zien dat de gemeente op dit punt grote ambities heeft. Als sportformateur moet ik zorgen dat dat er goede afspraken komen en mooie resultaten worden bereikt.'
onze junioren hebben examen gedaan: 
gefeliciteerd Olivier de Kok, Marit Nygard, Bo Oosterhage n en Eline Bokhorst  met diploma  skiff 3 
Niek de Boer, Daimen en Bente Hulsman  met diploma skiff2 en Emma Lukas  met diploma skiff 1En weer € 2250 voor kikarow! 
De veiling op de haring party van de businessclub ging dit jaar geheel naar kikarow en om dat thema extra luister bij te zetten had de organisatie vml Dieplid Obbe Tibben uitgenodig om het eerste vat haring vanaf Scheveningen naar Blokzijl te varen en het daar ter veiling aan te bieden... En zo geschiedde.

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157709083932246
kijk eens hoe goed het met de instroom 2019 gaat.. kent u de namen al?

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157709069075917

klik maar op de foto's
Ai... de zomerstorm afgelopen week heeft flink zijn sporen nagelaten in de buurt. Ook wij zijn de klos.
uit de gigapopulier net naast de roeivereniging zijn flink wat takken gewaaid.  Gelukkig geen schade aan ons gebouw, maar wel aan de boom. Het weiland naast ons ligt bezaaid met groen en ook in de boom hangen behoorlijk veel losse takken. Werk aan de winkel voor zaagmans.

Helaas is de prominente boom aan de kop van 't Diep en t kanaal steenwijk-ossenzijl ook gesneuveld. Op veel zomervaondfoto's was het een prachtig gezicht: de solitaire boom tegen een intense lucht.. helaas helaas moeten we dit mooie beeld gaan missen. De boom is geveld en ligt sneu in het gras. 


Kikarow doet dit jaar een rondje Nederland. Van 14 april tot 14 juli wordt geld in gezameld voor onderzoek door het pinsesmaxima center naar late effecten van kinderkanker.
inmiddels zijn we halverwege de vaartocht en is al bijna 200.000 euro binnengehaald van de beoogde 500.000 euro. kijk maar eens op kikarow.nl
Roeivereniging t Diep doet ook mee met kikarow: al op de WWMT werden cakes en koeken verkocht. Dat heeft enkele honderden euro's opgeleverd. De tweede actie was dat we op hebben getreden voor de soroptimisten in Steenwijk: zij hebben de opbrengst van een benefietavond ter beschikking gesteld. weer een paar honderd
de derde - en zeker niet laatste!-  actie komt 8 juni. Wij varen dan nl één etappe mee!

helaas komt kikarow niet door steenwijk, maar gaat wel van zwolle naar assen... Op dat traject varen wij bovensmilde - Assen.
Onze jeugdleden bo oosterhagen, elene bokhorst, Sverre Nygard, Olivier Kok en Bente Hulsman van 'the vin' de 10 km naar Assen begeleid door een heuse joekel van een reddingboot, de tjerk hiddes.  In Assen worden onze helden ontvangen door de burgemeester van Assen.
natuurlijk gaat iedereen onze roeiers aanmoedigen op de fiets of de boot (een stukkie meevaren in een c, skiff of dubbel zou leuk zijn toch).

14 juli eindigt kikarow in utrecht en wordt het eindbedrag bekend gemaakt

logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved