twitter-icon youtube-icon
Afgelopen twee weken liep de AH Sportactie en de Nationale Sportweek. We hebben met een clubje enthousiaste leden vereniging op twee momenten onder de aandacht gebracht bij de 2 AH's in Steenwijk. We stonden daar met ergometers, vlaggen en flyers. AH klanten hebben een voucher gekregen en geïnteresseerden kunnen deze verzilveren voor een 'gratis' proefles.
Dit kan op zaterdag 13 oktober tijdens het OPEN HUIS. 
Ook voor onze eigen leden is het interessant om te komen; Niek Goes importeur van het Franse Virus Boats en het Zweedse Leo Coastal komt naar onze vereniging met 4 demonstratieboten. 
en dat Coastal.. is helemaal hip aan het worden, dus kom ook op 13 oktober! 10-13 u!


Op de ALV van 15 oktober kom klaas jansen van het waterschap vertellen wat het waterschap doet en waar het ons raakt.
Schoon water, maaien, natuur, waterplanten... het komt allemaal aan de orde op 15 oktober. 

Voorafgaand aan de presentatie van klaas hebben we een korte ALV: we kiezen nieuwe bestuursleden en stellen de contributie voor jeugd en junioren vast.

Graag nodigen we jullie uit. het wordt een leuke avond!

de jeugd en junioren van t Diep hebben maandag 17 september met een nieuwe vorm van training kennisgemaakt.
niet alleen video-analyse vanaf de kant, maar ook vanuit de lucht.
hier alvast wat fotos (mooie plaatjes), de filmpjes volgen.


https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157698244502852
Terwijl in Plovdiv de Wk-roeien plaatsvindt, wordt in Nederland het nieuwe roeiseizoen afgetrapt. Cottwich Almelo regatte, een wedstrijd over 5 km op het Twente zijkanaal, is de eerste van de najaars regatta’s: wedstrijden over 5 tot 8 kilometer op een rivier.

Roeivereniging was met drie ploegen vertegenwoordigd: 
Lowie Van Zwieten en Alfred Dijkstra mochten in het heren veteranenveld de spits afbijten. Zij kwamen in het ochtendblok in hun tweemansboot tot een tijd van 23.32.
Bella van Zwieten en Els Slot deden het in de damesveteranen twee een stuk beter. Zij kwamen tot een tijd die maar liefst anderhalve minuut sneller was dan die van de heren 22.03.
Het aardige van de Cottwich Almelo is dat bij wijze van fun er ook een heuse ouder kind-wedstrijd is. Daar verschenen veertiger zoon Jasper en de meer seniore vader Willem Klarenbeek aan de start. Met vader Willem op slag als stoere diesel en Jasper op boeg voor de slimme wedstrijdtactiek ragden ze het parcours af in 23 min 16. Niet genoeg voor de winst, meer dan genoeg voor een puike middag.
Geen winst voor t Diep? .. een beetje wel. Obbe, nog lid van t Diep maar uitkomend voor Skoll uit Amsterdam overklaste het heren elite skiffveld door in een tijd van 18 min 47 te finishen en versloeg daarmee Sam Tieben en Moritz Römer van Ruderverein Scharnebeck (dld). Obbe: ik had hier al twee keer gewonnen, het is mooi om de serie af te maken…. ‘en dat is drie’ , inderdaad’

Foto’s ? natuurlijk via onze eigen diepsite
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157698203882332

maar ook Amycus heeft veel foto’s geschoten. Kijk maar eens naar de woeste platen van Lowie en Alfred
https://photos.google.com/share/AF1QipNFxnXlI_HNUOEbQ_8g6iG1_k9rLffAH9QpnW-Kuv3iBKHpZzKN6g56wuxknutmnQ?key=NW9kZHBFUUNWOG9NTTlianlyQkhEcUE5QVdPcnNR

zaterdag 8 september organiseerde de Zwolse roeivereniging, de ZRZV voor de twintigste keer de roeimarathon rond de Mastenbroeker polder. De route gaat van Zwolle over de IJssel richting Kampen, via de Ganzesluis naar het Ganzediep de Goot en het Zwarte Meer en over het Zwartewater via Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt naar het clubgebouw van de ZRZV. In totaal 54 kiliometer, zo'n 4,5 uur roeien

Het marathonroeien krijgt steeds meer belangstelling en ook steeds meer een eigen competitie. Aan de Nederlandse marathons -goed georganiseerd!-  nemen naast een groeiend aantal Nederlandse boten ook steeds meer Duitse ploegen deel. Roeivereniging 't Diep uit Steenwijk heeft een vaste marathonsectie. De vereniging nam met twee boten deel aan deze tocht.
Ruderverein Oldenburg (Duitsland), die eerder dit jaar bij ons de WWMT won, was ook hier de sterkste ploeg in de C4. Het Amsterdamse  RIC was de snelste C2. En wij? Wij mengden ons niet in de strijd om de eerste plaatsen. Jan Spans, Lowie Zwieten, Ariëlle Hordijk, Henk van Sluis, Henk Loijenga, Ina Snijder, Gijs Vermeer en Aldred Dijkstra roeiden en genoten met hun wherries van de prachtige IJsseldelta. Alfred: ‘we zien dat er steeds meer C-boten de toon bepalen in het marathongebeuren. Misschien moeten wij dat ook eens gaan doen, maar het is wel jammer, een marathon met wherries heeft ook z’n charme. Wij zijn diesels he, en dieselen doe je in een wherry.’
twee weekenden achter elkaar feest.
vorig weekend werden de boten gefeteerd. deze week een aantal roeiers: het was afroeidag!
traditiegetrouw een klein clubje die het zo vlak na ze zomer aan durft om zich aan het strenge oordeel van de examencommissie te onderwerpen.

geslaagd: 
Skiff1: Sverre Nygard, Liesbeth van der Molen, Hedy de Jonge
Skiff 2: Bart Peerbolte, Niek de Boer en Joep van Seeventer
Skiff 3: Annika Madhuizen
theorie: Daimen Muller

Allemaal gefeliciteerd!

Marion Lemmers en Guido Keutgen komen van Asopos en de Dordtsche en stromen 'horizontaal' in: Welkom!

volgende maand is er weer een diplomagelegenheid: wie laat dan z'n kunsten zien?

 https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157700540205964

dit zijn de foto's van de poetsdag 1 september. een heerlijke nazomerdag.
samen de boten klaar maken voor de winter. Wat glimt alles weer prachtig.

dank alle poetsers en natuurlijk ook Anneke en Sylvia voro de heerlijke lunch

de poetsdag wat ook het afscheid van Doris en Steven. Doris gaat in leiden studeren en roeit bij Asopos. Steven verkast naar enschede en heeft zich laten inpalmen door Euros. Die roeien in het vervolg dus tégen elkaar. Bam!
Dit voorjaar hebben we in de ALV het vlootplan 2018 vastgesteld. Hierin kijken we tien jaar vooruit welke boten we nodig hebben en welke moeten worden afgestoten. Bij dat vlootplan hoort ook een forse investeringsslag voor dit jaar. 
We hebben na onderhandelingen met diverse leveranciers inmiddels van Wiersma uit Heerenveen een mooie offerte gekregen. Het betreft de aankoop van: een zware gladde vier (uitbreiding van de vloot voor zware heren), middengewicht skiff, jeugdskiff en een C3. De gladde boten worden dit najaar geleverd. De C3 in het voorjaar.

Obbe Tibben heeft op het wk roeien in Poznan een vijfde plaats gehaald. Via de kwalificaties, kwart- en halve finales plaatste hij zich zaterdag 28 juli voor de finale. Daarmee was de doelstelling vooraf 'een plaats bij de laatste zes', gehaald. Maar zou hij nog voor een stunt kunnen zorgen? Obbe startte in de finale op zondag 29 juli als gewoonlijk langzaam, maar in tegenstelling tot de andere keren kon hij onvoldoende in het veld doorschuiven. Een laatste versnelling bood ook geen soelaas. De braziliaan Uncas Batista pakte evenals vorig jaar de wk-titel, voor de fransman Hugo Beury en de Australiër Sean Murphy. Tevreden? 'Direct na de race had ik er flink de pest in.  Die oostenrijker, Rainer Kepplinger,  had ik kunnen pakken, sterker: ik had m te pakken, en net op de finishlijn verslaat ie me toch met een puntje voorsprong. Dat was flink balen. De eerste drie zijn nu nog een maatje te groot voor me. Ik was de jongste van het veld. ik ben pas één jaar senior en zij lopen al enkele jaren mee. Bovendien hebben ze meer toernooi-ervaring.  Maar overalll tevreden hoor. Ik heb een mooi jaar achter de rug met negen overwinningen in twaalf starts."voor wie t gemist heeft...
in het kader van leeuwarden culturele hoofdstad is een fossielvrije week georganiseerd. 
iedere provincie kreeg de uitdaging om fossielvrij naar friesland te komen.
En overijssel? we gingen per boot.
kijk maar eens op onderstaand artikel van NPO en zie welke personen en boten je allemaal kent... jaja onze boten waren er bij
Tineke, mooi initiatief!

http://www.urgenda.nl/elfwegentocht-dag-12-12-juli-2018-overijssel/
tussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved