twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Mededelingen

De documenten voor de ALV van 25 maart zijn beschikbaar in het ledengedeelte. Na inloggen vindt je een direkte link naar de documenten bovenaan de pagina.

Zaterdag 23 juni nam de Heren Veteranen dubbel-4 (met Hans, Jasper, Bart, Gabrielle en Reinoud aan boord) deel aan de Zwarte Water Regatta in Zwolle, een tijdrace over 5 km. Vorig jaar werd hier nog geblikt door de HV4* en dit jaar wilden we graag dat kunstje herhalen.

Het was een jubileum editie dit jaar omdat de Zwolsche 125 jaar bestaat. Om hier wat extra ruchtbaarheid aan te geven maakte de oproeibaan een plezierig rondje over de singels van Zwolle, dat wat herinneringen opriep aan de Elfstedentocht. Na een korte toepraak van een wedhouder kon de wedstrijd van start. Hans had onze verwachtingen van tevoren al wat getemperd: het bleek dat een bekende dubbel 4 van de Hunze - met menig blik op zijn naam - zich ook had ingeschreven. De afgelopen jaren was deze vier altijd te sterk geweest voor de Diep vier. Ook deze keer bleek dat helaas zo te zijn, we eindigden als tweede achter de Hunze. Toch kijken we tevreden terug op de wedstrijd met de tweede tijd van elf dubbel vieren en een gemiddelde bootsnelheid van net geen 17 km/u (windje mee).

zwartewater2012

Het aantal deelnemers overtrof de aanmeldingen. Met een royale poetsploeg gingen we aan de slag. Na uren konden we vaststellen dat de Blauwe Hand, Mallegat (50%), Pinke, Stouwe, Beukers, Dubbel van Steenwijk en de nieuwe Hudson skiff, gewassen, gepolijst en in de was gezet waren.

Voor de wasbeurt konden we goed constateren dat een wherry ondanks het gewicht, in het gebruik af en toe eens op de kop gezet moet worden, of grondiger afgespoeld, om de aanslag op de romp te verwijderen.

Omstreeks het middaguur is onder grote belangstelling, in het zonnetje, de gepoetste Hudson-skiff door Jasper Klarenbeek gedoopt. We kennen de skiff voortaan als de 'Vossebelt'. Even later waren we er getuige van dat de 'Vossebelt' een fraaie verschijning is op het water en met tempo geroeid werd door Henk Rozeboom.

De 'Vossebelt' is een aanwinst voor 't Diep en misschien ook veelvuldig een 'blikvanger'. Bestaat er al een blikkenlijst per boot?

Foto's bekijken van deze dag? Klik hier!

Arthur Blonk, commissaris materiaal

TWEEDAAGSE KERKBOOTTOCHT op 30 juni & 1 juli

Beste leden van RV ‘t Diep,

De toercommissie van RV De Geeuw in Sneek organiseert een 2-daagse tocht met de kerkboot. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De bestemming is vooralsnog een verrassing. We slapen in een historisch gebouw dat geen bijzondere activiteiten van jullie verwacht. Een aantal puntjes op een rij.


• Verzamelen bij RV De Geeuw in Sneek op zaterdag 30 juni om 9.00 uur zodat we 9.30 uur kunnen vertrekken.

• Zondag 1 juli omstreeks 17.00 uur zijn we weer terug in Sneek.

• We roeien ongeveer 5 uur per dag. Hierbij zijn de pauzes niet meegerekend.

• De bestemming mag dan een verrassing zijn, de prijs niet. Overnachting, diner, ontbijt, lunch en wat lekkers tussendoor voor € 80,-. Drankjes komen voor eigen rekening.

• We nemen koffie en thee mee. Voor zaterdag zelf lunch meenemen. Voor zondag maken we die op ons overnachtingsadres.


Als je mee wilt, geef je op bij Jeannette Hebly of Gonnie Wingens.

Half juni krijgen de deelnemers de laatste informatie via de mail.


Met vriendelijke groet,

Gonnie Wingens & Jeannette Hebly

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sandra de Haas, journalist en marathonroeier bij ’t Diep, schrijft een boek met bijzondere roeiverhalen van onbekende roeiers. Elke vereniging mag zijn mooiste, stoerste of ontroerendste verhaal aanleveren.


Elke roeivereniging heeft ze wel; verhalen die met de nieuwjaarsborrel of aan de bar van het clubhuis steeds weer naar voren komen. Verhalen over overwonnen tegenslagen, over een bijzonder mens op de roeivereniging, over een bijzonder ontstaan van de vereniging, noem maar op. Het zijn verhalen die niet in het roeinieuws staan, maar die wel prachtig zijn om te horen. Naar deze verhalen is Sandra de Haas op zoek. Zij selecteert ongeveer tien verhalen en bundelt die in een boek. Zo vertegenwoordigt Fransje van der Plas ’t Diep. Op hoge leeftijd roeit zij nog altijd drie keer per week. Prachtig. Weet jij een vereniging met een mooi, stoer, leuk, spannend, grappig of ontroerend verhaal? Laat het Sandra weten. Je kunt haar mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op nummer 06-12431692. Voor meer informatie over Sandra, kijk op www.sandradehaas.nl.

logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved