twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Mededelingen

De documenten voor de ALV van 25 maart zijn beschikbaar in het ledengedeelte. Na inloggen vindt je een direkte link naar de documenten bovenaan de pagina.

Een mooie lijst klussen had Lodewijk (commissaris Gebouwen) in petto om die zaterdagochtend te doen. Veel schoonmaakklussen die bij de reguliere schoonmaakbeurten door onze leden vaak, zo niet altijd, over geslagen worden. Zowel de kleedkamers maar ook de keuken,bar en alle ruimten achter de schotten hebben de nodige aandacht gekregen. Net zoals we altijd thuis in het voorjaar”grote schoonmaak” hielden (of nog steeds doen), zo geldt dat ook voor ons clubgebouw.

Ook het vlot, terras, de dakgoot en daklijsten moeten jaarlijks een beurt hebben. Daarnaast hebben we ook een stuk grond en helaas groeit daar het gras/onkruid tussen de steentjes en dat lijkt niet mooi en wordt bovendien glad. Zeker omdat het een beetje een helling is, willen we niet met het tillen van de boten onderuit gaan. Een groep mensen stond met allerlei voorwerpen het onkruid te verwijderen. Van het Waterschap hadden we het “dwangbevel” gekregen de sloot voor december vrij te maken van overhangende takken. Hun kraan die de sloot altijd voor ons schoonmaakt (waarvoor dank) werd belemmerd in zijn taak. Een lastige klus omdat het een zeer steile slootkant is en de bomen hier ver over heen hangen. Met de nodige motorzagen, handzagen en snoeischaren is het gelukt deze lastige klus die ochtend te klaren. Dat betekende wel 2 hele grote aanhangwagens vol met afval.

De opkomst was “goed” te noemen alhoewel we natuurlijk wel ruim 120 leden hebben. Jong en oud en alles wat er tussen zit was aanwezig en zorgden voor een goede coöperatieve clubsfeer. Zonder deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren, kan er immers niet geroeid worden. Het is duidelijk dat iedereen natuurlijk kwam voor de overheerlijke taarten die Anneke gebakken had en dit maakte de koffietijd tot een gezellig feestje. Een mooi vooruitzicht voor de volgende klussendag in het voorjaar toch ? (vlak voor de Weerribbentocht).
Koude handen, rode konen en een druppel aan de neus; ingrediënten voor een winterse roeitocht.

Zondagmiddag 17 december starten we om 11.30 uur bij onze vereniging. Halverwege de tocht drinken we ergens een warme chocola met …………..

Rond 16.30 uur zijn we weer terug bij ’t Diep waar een dampende winterse maaltijd op ons staat te wachten.

Kosten: € 12,50

Zin om mee te gaan? Schrijf je naam op de intekenlijst of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het begint een vaste gewoonte te worden: de middelbare scholen in Steenwijk die aan het eind van het schooljaar met verschillende klassen op bezoek komen.
Dit jaar bijt de sportklas van RSG de spits af. Na het gebruikelijke; 'meneer hoe moet ik die peddel vasthouden', en: 'toch wel vet moeluk'  komen er heuze wedstrijdjes. steevast gewonnen door de meiden. Natuurlijk ziet het er echt anders uit dan een roeicursus bij ons, maar lol hebben ze wel en.... elke jaar toch maar weer zo'n 50 -80 leerlingen die de weg naar 't Diep weten te vinden. Op 8 juni komt de andere sportklas van RSG en op 11 en 12 juli komt Eekeringe op bezoek.
Ook zo'n goede traditie: de nationale schoolroeikampioenschappen. De schoolroeikampioenschappen zijn een mooie bosbaancombi van 'm'n eerste wedstrijd' tot 'ik kan echt al vet hard'. Die dag kom je niet voor de club uit, maar voor je school en dus ook in school tenue... 't Diep had twee ploegen klaargestoomd. Beide van Stad en Esch uit Meppel. Marit Nygard en Olivier de Kok vormden een dubbel, net als Ivo de Vries en Joep van Seeventer. De ervaren dubbels hadden het in de voorwedstrijden al gezien.. de tegenstanders waren een maatje te groot. 
Toch mooi twee vierde plaatsen voor de Meppelers. En weer een bosbaanervaring rijker...
volgend jaar toch ook maar weer met steenwijker scholen meedoen...
zaterdag 3 juni was de eerste examenmogelijkheid van 2017. 
Gelijk volle vak voor de examencommissie die gelijk kon testen of de nieuwe examen-eisen ook in de praktijk werken.
Geslaagd:
voor basis en skiff 1: Maudi Naaktgeboren, Olivier de kok, Eline Bokhorst, Steven Jelsma
voor Skiff 2: Marit Nygard en Enora Lucas
Voor diploma boordroeien: Doris Hagedoorn en Anouk Lucas
Allemaal gefeliciteerd
De ARB is een grote 2 kilometer-wedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam en de aftrap van de 2k-maand. ARB, ZRB (tilburg), Hollland beker en NSRF (slotwedstrijden) volgen elkaar nu wekelijks op. Voor Obbe Tibben was het de eerste kennismaking met het wedstrijdveld na de maandenlange revalidatie. Spannend dus. 
Op zaterdag, bij de eerste wedstrijd in de klasse 'Gevorderden skiff' sloeg het noodlot toe. Obbe raakt een balletje en sloeg om. Jammer, Hij lag mooi in z'n veld.
Zondag was de revanche in het elite-veld. Een stevige wind zette flink golven op de bosbaan. De start was voorzichtig, de inhaalrace erna imponerend, de eindtijd goed (7.07min), maar helaas net niet voldoende voor de winst. Die ging naar Vincent de Vries van roeivereniging Orca uit Utrecht (7.06 min). Obbe zelf was maar matig tevreden..'het moet nog sneller kunnen.'
Vader Arnold de Vries -vader van Ivo- wilde wel eens zien hoe dat gaat, zo'n roeitraining. Hij fietste een zomeravond mee en maakte foto's van de training van jeugd en junioren van 't Diep..
zeg nou zelf: je zou zo weer jong willen zijn..
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685513939205
Een bij weinigen bekend fenomeen: regio roeien. 
Jeugd en junioren van verenigingen uit heel noord en oost nederland treffen elkaar in wisselende combinaties om uiteindelijk uit te vechten: wie heeft de beste vereniging.
altijd eindigend met veel taart. 
Jarenlang waren we hierin grootverdiener... dit voorjaar ging t iets stroever, maar gelukkig in Assen ging het weer van een leien dakje
Wil je eens weten hoe dat gaat? 
foto's: 
van ons: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157684896838335

van Assen: https://www.dropbox.com/sh/w6hszmrmlql6ufu/AACqxIigq_AaGgeTTBhfbdx1a?dl=0

en natuurlijk de uitslagen: https://drive.google.com/file/d/0ByUC-AqEdY8gZVFaVlc0YTNaYkk/view
De slotwedstrijden op de bosbaan vormen de afsluiting van het 2kilometerseizoen. Voor veel studentenploegen dé gelegenheid om nog één keer volle bak te gaan, revanche te zoeken of voorsprong te bestendigen. Voor de burgerverenigingen als 't Diep zijn deze wedstrijden een mooie kans om kennis te maken met het boord-aan-boord roeien op een wedstrijdbaan.
Dit jaar hadden we vijf ploegen aan de start: de Meisjes 18 dubbeltwee (Anouk en Doris) , J18 skiff (Hidde), J16 skiff (wibe) en gevorderden en elite skiff (Obbe).
De dame beten al vroeg de spits af... 8.45 starten (dus 5.45 vertrek van 't Diep).  Het resultaat was een solide wedstrijd en een tijd van 8.49 en die leverde voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende stof tot evalueren, en nog eens en nog eens...
Bij de J18 werden heats ingedeeld op streeftijd dus dat zou direct al spannend worden. Met een tweede plek in de heat en een tijd van 8.18 was Hidde zeer tevreden. 'ik merk dit jaar dat ik weer langzaam voluit kan trainen. Er zit progressie in en dat betaalt zich uit...'
Broer Wibe maakte er een even spannende als gedegen wedstrijd van. Heel evenwichtig deelde hij zijn wedstrijd in en pakte zo gaandeweg de wedstrijd een een enkele snelstarter in. de tijd: 8.58.
Mooi gedaan mannen!
Voor Obbe beginnnen de 2k 's gefundenes Fressen te worden. De slotwedstrijden benutte hij om in reactie op een teleurstellende Bondsbeslissing om geen skiffeur uit te zenden naar het WK  in een ander veld te starten. Op zaterdag zat hij als lichte neo-senior in de categorie zwaar/gevorderd en zondag in de zware Elite-skiff. Spannend was: hoe presteer je tegen voor jou minder bekende tegenstanders. Daarmee was hij onverdienstelijk: een tweede plaats bij de zware gevorderden én een tweede plaats bij de zware elite roeiers. 
natuurlijk zijn er ook foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685736598515
Dit jaar willen we eens iets nieuws proberen: 
Wat is er lekkerder dan in de zomer bij een lekker temperatuurtje roeien?
Hoe veel mensen zouden dat wel niet willen.  
Als 't Diep gaan we een summercourse aanbieden: Leren roeien in de zomerperiode. Een paar weken flink aan de bak en leuk: een nieuwe sport leren.
Wij mikken op mensen die dus niet in deze periode op vakantie zijn.
Heb je zin om mee te helpen of te denken?
neem even contact op met Feike Tibben 06-15006545
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved