twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Mededelingen

De documenten voor de ALV van 25 maart zijn beschikbaar in het ledengedeelte. Na inloggen vindt je een direkte link naar de documenten bovenaan de pagina.

De eemhead, de head van het najaar op de bochtige Eem in Amersfoort begint al een aardig Dieptraditie te worden. De wedstrijd wint aan breedtedsportkarakter, met drie blokken van 2,5, 5 en 7,5 km biedt t voor elk wat wils. Van c-boten 'voor de eerste keer' tot  achten die hier geroutineerd  hun hand niet voor omdraaien.  
Van t Diep drie skiffeurs aan de start van het middelste blok.
Dorig Hagedoorn waagde zich als enige meisje 18 aan de 5 km. In de stromende regen haalde zij in een tijd van 26.55 een derde plaats achter Emma Tros en Teddy Faddegon, beide uit Naarden.
Bij de J 18 hadden we twee roeiers aan de start. Hidde Schultze voer een strakke en stoere wedstrijd en wist zich mooi voor in het veld te vechten. Het resultaat was een derde plaats achter
coupede la jeunessroeiers Stefan Slagter en MAx Jager  en een tijd van 22,12. Voor Steven Jelsma was het zijn eerste lange afstandwedstrijd. Hij kwam vooral om ervaring op te doen. Hij werd 7e in een tijd van 24.15.

foto's: http;//www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157687293316074

Eind september is de tijd dat het roeien 's avonds voorbij is en het indoorseizoen weer begint. Een mooi moment vonden de jeugdtrainers van 't Diep om eens wat anders te doen.
Nietsvermoedend kwam de roeijeugd om 9.00 op de verenigng om te horen dat we niet gingen roeien maar: kickboksen!
'Een stukje bonding, wat corestability, een tikkie explosiviteit' waren de gedeelde ingrediënten. 
We hebben het geweten: situps, pushups, slaan, huppelen, rommelen, trappen, rode schenen, tweetallen, drietallen, omdraaien, liggen, zitten, 'allemaal gelijk', in elkaar armen springen. Allemaal gedaan.
Een leerzame en leuke ochtend. zeker voor herhaling vatbaar. wij danken de mensen van Kickboxing Steenwijk voro de goede ontvangst en training.
De foto's spreken voor zich: kijk maar eens op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157686477514910
En de kickboksers? die komen in het voorjaar een mooie clinic bij ons doen
Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe kledinglijn van 't Diep? Is je roeibroek aan vervanging toe? Wil je ook zo graag een turtle? Of een roeijack?

Zet dan vrijdag 6 oktober in je agenda!

Eindelijk is het zo ver dat de kledingcommissie samen met Stephan Nimmegeers (importeur van het roeikledingmerk JL) de nieuwe kledinglijn van 't Diep gaat presenteren. Naast dat de roeikleding wordt geshowd, kun je ook de roeikleding passen. Je krijgt advies van Stephan over de juiste maat, want tenslotte is niemand hetzelfde…..Heb je lange benen of zijn ze juist iets korter dan gemiddeld? Geen enkel probleem, samen met Stephan ga je kijken wat bij jou het beste past.

Heb je je keuze gemaakt, dan kun je thuis, via een verenigingspagina, de roeikleding bestellen. Hoe dit bestellen precies in zijn werk gaat, wordt die avond ook verteld. Om 19.30 uur is begint de presentatie. Wil je al meer weten over het merk JL, kijk dan op de site: www.teborowing.com/nl

Hartelijke groet en tot vrijdag 6 oktober om 19.30 uur in het clubhuis,

Kledingcommissie: Renee, Siska, Richard, Koen en Johanna
Wij hebben dit jaar een behoorlijke uitstroom aan junioroeiers... dus is er weer ruimte voor nieuwe leden. Ben je tussen de 11 en 16 jaar. hou je van water? hou je van snelheid en ben je wel in voor wat nieuws? kom dan eens roeien! Zaterdag 2 september en zaterdag 9 september kun je zelf ervaren hoe het is om in een echte wedstrijd roeiboot te zitten. Onze roeiers nemen je graag mee.
Doris Hagedoorn, jeugdroeister: Als je lekker roeit.. is dat zo gaaf! Het is vlak boven het water zweven. En het gaat nog snel ook, vaak halen we de motorboten in. Ik vind het ook fijn dat je kunt kiezen en afwisselen: ga ik in een ploeg roeien of liever alleen'. Jeugdtrainer Hans Naaktgeboren: 'Met al dat water om ons heen is roeien natuurlijk een prachtige sport om te beoefenen, zeker voor jongeren. Het is fantastisch voor je conditie, je doet 't samen en je bent lekker buiten. Ook als je niet in Steenwijk woont, kun je bij ons sporten: We bieden training aan op zaterdagochtend en maandagavond en bovendien op dinsdag en donderdag direct aansluitend aan de schooltijden.'
De open dag / inlooptraining begint zowel op zaterdag 2 sep als zaterdag 9 sept om 10.30 en duurt tot 12 uur. Kom en neem je sportkleren mee!
Enora Lucas, jeugdlid bij 't Diep, wil in het winterhelfjaar mee met School at Sea. 
School at Sea houdt in dat ze met een grote driemaster gaat varen naar de Cariben en terug en ondertussen zowel school heeft (om de dag) als zeilt (de andere dag). Het is dus gewoon school, maar dan varend. Daarnaast is er nog ruimte voor excursies naar bijv Cuba etc. School at Sea doet dat niet voor niets en vraagt een flinke eigen bijdrage. Een bedrag dat je als middelbare scholier zelf moet ophoesten. Enora houdt diverse acties, zo wordt de vaste rapporteur voor radio 2 en gaat ze schrijven voor de Stentor. Voor 't Diep had ze wat anders in petto: een heus diner. We moeten zeggen: ze kan echt koken die meid. Dus heb je als Dieplid nog een ploegendiner in het vooruitzicht of wil je een homecoming party organiseren aan het eind van vakantie: huur Enora eens in.... je zult verrast zijn.
Verrast was Enora in ieder geval met de opbrengst: in totaal € 990, door anonieme gevers, de jeugdcoaches en van de dinergangers.... ze was er stil van.


Gastroeien RV 't Diep Zaterdag 1 april begon ons roeiavontuur met de introductie tijdens de Open Dag van ‘t Diep. Enigszins onwennig en benieuwd naar wat ons te wachten stond, meldden wij ons die ochtend bij het clubgebouw aan de Hooidijk.  Enthousiast geworden door het mooie gebouw, de enthousiaste leden van de vereniging en de prachtige vloot besloten wij dit avontuur aan te gaan en 18 april gingen onze lessen dan eindelijk van start.

Na een onwennig begin, veel  momenten op de ergometer, heel veel roeitechniek in de boot, technische kennis over de boot, praktische stuurlessen op het water, theorielessen, een oneindige hoeveelheid aanwijzingen van de instructeurs en een prachtige tocht naar en door Giethoorn was het 8 juli, nog geen 3 maanden na onze eerste les, dan eindelijk zover: het roei-examen ging plaatsvinden. Er heerste een gezonde spanning in de groep. En aan het eind van het examen mochten we huiswaarts:  4 DBR Wherrydiploma’s en 2 C1-1 diploma’s rijker. 
Een goede basis is gelegd voor onze weg op het water en in de vereniging.  Hiervoor wil ik de enthousiaste, gedreven en kundige instructeurs, die met veel geduld vele avonduren hebben geïnvesteerd in onze roeibasis, heel hartelijk bedanken. 

Tot ziens op de vereniging, het vlot, het water of in de boot!!
René Luijten,
mede namens Dia, Monique, Govert, Henk en Herman Pieter

de Redactie van Jong in de Kop, de jongerengroep van de lokale omroep SLOS had 't Diep genomineerd voor 'Leukste vereniging van Steenwijk' . Vrijdag 7 juli was de finale tijdens een twee uur durende marathonuitzending. De harde kern (onze enige echte D-side) die namens 't Diep aanwezig was zette zich flink in, maar kon niet voorkomen dat 'ja zeg zij zijn daar met 20 man' de scouts met de eer gingen strijken. Gefeliciteerd!
https://www.facebook.com/events/133062173943742/

DDP in Cuyck organiseert bij ieder lustrum een ster-marathon over de Maas en een aantal plassen, waarbij traditioneel 3 provincies worden aangedaan. Dit jaar, hun 5e lustrum alweer, had de marathon wel 5 (richting-)sterren, tussen Cuyck, Plasmolen, Beers, Maasbommel en finish na 54 km Oss. Maar het meest bijzondere was wel,  dat het een nachtmarathon was! Een echte sterrentocht,  die bij heldere halve maan en onder sterrenblinken werd gevaren. Start (22.00 uur) en finish opgetooid met prachtig avond- en ochtendrood! Onze was boot voorzien van een nieuw verlichtingsysteem, een noodzaak waar ook andere verenigingen leuke en praktische oplossingen voor  hadden gevonden. Mede-organisator Aross had een uitgebreid heerlijk ontbijt met o.a. roerei en spek bereid, waarmee we weer op krachten konden komen. Alles prima geregeld, ook de pendeldienst met de botenwagens. Onder de deelnemers waren diverse marathonners van het eerste uur; leuke kontakten!

Voor de botenwagenchauffeur moest na afloop het zwaarste stuk nog komen. De terugreis na een nacht ”doorzakken”. Maar om 9 uur in de ochtend lag onze boot schoon en droog alweer in onze loods gereed voor de volgende marathon: over Nederrijn en IJssel, van Vada-Wageningen naar Isala-Zutphen! Er komen steeds meer marathonevenementen. Dit jaar 22 roei marathons; ze weten van geen ophouden!
Op de Koninklijke Holland Beker, dé roeiregatta van Nederland heeft Obbe Tibben zijn visitekaartje afgegeven. Drie weken geleden liet hij zijn rentree op het nationale roeiveld na een maandenlange afwezigheid vanwege een zware blessure  al gepaard gaan met een tweede plaats op de ARB-roeiwedstrijd.Dit weekend werd het op de bosbaan nog een stapje hoger: goud bij de lichte senioren onder 23 jaar. En dat in een zwaarder bezet veld. Naast de nederlandse elite treffen toproeiers uit Duitsland, Verenigde Staten, Denemarken, Ierland, Autstralie etc elkaar altijd op Nederlands zwaarste regatta.  In het altijd stevig bezette skiffveld was dat niet anders. In de series op zaterdagmorgen heel vroeg dwong Obbe met de snelste serietijd gedecideerd de beste positie voor de finale af in een tijd van 7.13 over 2 kilometer. In die finale begon hij als altijd langzaam en lag lange tijd tweede, achter Stijn Kanters van Triton uit Utrecht. pas in het laatste kwart van de wedstrijd achterhaalde hij de Utrechter, die hij op de streep  in een eigen tijd van 7.07 min nog bijna drie seconden achter zich liet. Derde werd Ex-zwollenaar Philip den Bremer, tegenwoordig uitkomend voor LAGA uit Delft. 
Een dag later deed hij de prestatie nog eens dunnetjes over. Als lichte roeier startte hij in de finale tussen de zwaren mannen. Nick Larsen uit Denemarken bleek te sterk, maar Obbe  bleef wel Oliver Thomse uit Denemarken en Charlie Patterson uit Sydney voor in een mooie 7.03 minuten. Obbe: "Ik wil natuurlijk altijd harder, maar dit is wel een gave rentree. Ik ben er weer"
 foto's: 
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157682855112364
24 juni was er dubbelgoud in Amsterdam. Jelmer de vries won op de jeugdwedstrijden van RIC een mooie goude plak in de categorie Skiff Jongens 12 jaar.
Ze gaan nog sidderen daar in de hoofdstad.
foto's: 
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685453663125
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved