twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Ook zo'n goede traditie: de nationale schoolroeikampioenschappen. De schoolroeikampioenschappen zijn een mooie bosbaancombi van 'm'n eerste wedstrijd' tot 'ik kan echt al vet hard'. Die dag kom je niet voor de club uit, maar voor je school en dus ook in school tenue... 't Diep had twee ploegen klaargestoomd. Beide van Stad en Esch uit Meppel. Marit Nygard en Olivier de Kok vormden een dubbel, net als Ivo de Vries en Joep van Seeventer. De ervaren dubbels hadden het in de voorwedstrijden al gezien.. de tegenstanders waren een maatje te groot. 
Toch mooi twee vierde plaatsen voor de Meppelers. En weer een bosbaanervaring rijker...
volgend jaar toch ook maar weer met steenwijker scholen meedoen...
zaterdag 3 juni was de eerste examenmogelijkheid van 2017. 
Gelijk volle vak voor de examencommissie die gelijk kon testen of de nieuwe examen-eisen ook in de praktijk werken.
Geslaagd:
voor basis en skiff 1: Maudi Naaktgeboren, Olivier de kok, Eline Bokhorst, Steven Jelsma
voor Skiff 2: Marit Nygard en Enora Lucas
Voor diploma boordroeien: Doris Hagedoorn en Anouk Lucas
Allemaal gefeliciteerd
De ARB is een grote 2 kilometer-wedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam en de aftrap van de 2k-maand. ARB, ZRB (tilburg), Hollland beker en NSRF (slotwedstrijden) volgen elkaar nu wekelijks op. Voor Obbe Tibben was het de eerste kennismaking met het wedstrijdveld na de maandenlange revalidatie. Spannend dus. 
Op zaterdag, bij de eerste wedstrijd in de klasse 'Gevorderden skiff' sloeg het noodlot toe. Obbe raakt een balletje en sloeg om. Jammer, Hij lag mooi in z'n veld.
Zondag was de revanche in het elite-veld. Een stevige wind zette flink golven op de bosbaan. De start was voorzichtig, de inhaalrace erna imponerend, de eindtijd goed (7.07min), maar helaas net niet voldoende voor de winst. Die ging naar Vincent de Vries van roeivereniging Orca uit Utrecht (7.06 min). Obbe zelf was maar matig tevreden..'het moet nog sneller kunnen.'
Vader Arnold de Vries -vader van Ivo- wilde wel eens zien hoe dat gaat, zo'n roeitraining. Hij fietste een zomeravond mee en maakte foto's van de training van jeugd en junioren van 't Diep..
zeg nou zelf: je zou zo weer jong willen zijn..
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685513939205
Een bij weinigen bekend fenomeen: regio roeien. 
Jeugd en junioren van verenigingen uit heel noord en oost nederland treffen elkaar in wisselende combinaties om uiteindelijk uit te vechten: wie heeft de beste vereniging.
altijd eindigend met veel taart. 
Jarenlang waren we hierin grootverdiener... dit voorjaar ging t iets stroever, maar gelukkig in Assen ging het weer van een leien dakje
Wil je eens weten hoe dat gaat? 
foto's: 
van ons: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157684896838335

van Assen: https://www.dropbox.com/sh/w6hszmrmlql6ufu/AACqxIigq_AaGgeTTBhfbdx1a?dl=0

en natuurlijk de uitslagen: https://drive.google.com/file/d/0ByUC-AqEdY8gZVFaVlc0YTNaYkk/view
De slotwedstrijden op de bosbaan vormen de afsluiting van het 2kilometerseizoen. Voor veel studentenploegen dé gelegenheid om nog één keer volle bak te gaan, revanche te zoeken of voorsprong te bestendigen. Voor de burgerverenigingen als 't Diep zijn deze wedstrijden een mooie kans om kennis te maken met het boord-aan-boord roeien op een wedstrijdbaan.
Dit jaar hadden we vijf ploegen aan de start: de Meisjes 18 dubbeltwee (Anouk en Doris) , J18 skiff (Hidde), J16 skiff (wibe) en gevorderden en elite skiff (Obbe).
De dame beten al vroeg de spits af... 8.45 starten (dus 5.45 vertrek van 't Diep).  Het resultaat was een solide wedstrijd en een tijd van 8.49 en die leverde voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende stof tot evalueren, en nog eens en nog eens...
Bij de J18 werden heats ingedeeld op streeftijd dus dat zou direct al spannend worden. Met een tweede plek in de heat en een tijd van 8.18 was Hidde zeer tevreden. 'ik merk dit jaar dat ik weer langzaam voluit kan trainen. Er zit progressie in en dat betaalt zich uit...'
Broer Wibe maakte er een even spannende als gedegen wedstrijd van. Heel evenwichtig deelde hij zijn wedstrijd in en pakte zo gaandeweg de wedstrijd een een enkele snelstarter in. de tijd: 8.58.
Mooi gedaan mannen!
Voor Obbe beginnnen de 2k 's gefundenes Fressen te worden. De slotwedstrijden benutte hij om in reactie op een teleurstellende Bondsbeslissing om geen skiffeur uit te zenden naar het WK  in een ander veld te starten. Op zaterdag zat hij als lichte neo-senior in de categorie zwaar/gevorderd en zondag in de zware Elite-skiff. Spannend was: hoe presteer je tegen voor jou minder bekende tegenstanders. Daarmee was hij onverdienstelijk: een tweede plaats bij de zware gevorderden én een tweede plaats bij de zware elite roeiers. 
natuurlijk zijn er ook foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157685736598515
Dit jaar willen we eens iets nieuws proberen: 
Wat is er lekkerder dan in de zomer bij een lekker temperatuurtje roeien?
Hoe veel mensen zouden dat wel niet willen.  
Als 't Diep gaan we een summercourse aanbieden: Leren roeien in de zomerperiode. Een paar weken flink aan de bak en leuk: een nieuwe sport leren.
Wij mikken op mensen die dus niet in deze periode op vakantie zijn.
Heb je zin om mee te helpen of te denken?
neem even contact op met Feike Tibben 06-15006545
In september start de stichting Roeicoach met cursussen voor instructeurs en coaches in de roeiwereld. De stichting Roeicoach is opgericht door Theo van de Broek (van Saar rowing center [1]), Lars Hoeksel (van Row2day) en Jeroen Brinkman (van RowAnalysis [2] en de RoeiApp [3]), ze zijn dus niet nieuw in de roeiwereld. Wat wel nieuw is, is dat ze krachten en cursussen gebundeld hebben. Het doel is om betaalbare en kwalitatief goede coachopleidingen te ontwikkelen en overal in Nederland te organiseren.
Dit najaar beginnen de volgende opleidingen:
Ø op maandag 18 september start in Amersfoort de opleiding tot roeicoach niveau A (kosten: € 150,-) voor instructeurs en beginnende coaches;
Ø op donderdag 28 september start in Amsterdamde opleiding tot roeicoach niveau B (kosten: € 200,-) voor coaches met enige ervaring;
Ø op zondag 22 oktober start  in Amsterdam de compacte versie van de opleiding tot roeicoach niveau A (kosten: € 150,-), deze zal uitsluitend in weekenden plaats vinden;
Ø de opleiding tot roeicoach niveau C (kosten: € 225,-) staat voor het voorjaar 2018 gepland.

uit onze enquete bleek een grote behoefte te bestaan om beter te leren roeien.... dus: wie?
Hello
My husband Richard and I are experienced rowers and we will be on holiday in the Giethoorn National Park in July and we would like to go on a 1-day rowing  tour on 19 or 20 July. I have been on the gastroei.nl website.I have seen your list of boats to rent that is linked to from there, but the smallest boat listed is a C2x+ and there are only 2 of us.
I wondered if there is a C2x- or a single wherry we could rent....

Dit berichtje kregen we op Gastroei.nl, van Helena Smalman- Smith... maar ja we hebben helemaal geen single wherry in het gastroeipakket... of toch wel? Good Old Brenser!
And so it came dat Sybren die oude brik weer helemaal ready to row heeft gemaakt

Ze hebben een aangename dag gehad en hadden veel bekijks. We staan nu in een illuster rijtje. Deze veelroeiers hebben naast de Nederlandse marathons ook al gevaren in Egypte (de Nijl), Italië (vogalonga), Finland (sulkava), Frankrijk (canal du midi), Zwitserland (lac du Leman).. om bij weg te dromen dus. Een inspiratie voor onze veelroeiers om over de grens te gaan?
kijk maar eens op hun blog called "Expedition rowing" https://expeditionrowing.blogspot.co.uk/
Op 1 juli lanceerden we het idee om een summercourse te starten. Het plan was om dit wat extra aandacht te geven in de pers en zo actief te werven. Maar of de duvel er me speelt...
Op dat moment meldt zich een vriendinnengroep: 'of het mogelijk is met z'n zessen op korte termijn te leren roeien'.  Ja dus: jullie zijn onze summecoursegroep. Vanaf 15 juli roeien Heleen, Inge, Rita, Nancy, Hedy en Liesbeth bij 't Diep.. 
Het idee van summerschool lijkt succesvol: de agenda's zijn wat leger dus iedereen heeft tijd om de instructie rustig af te maken, het is lekker lang licht en de temperatuur aangenaam.
wat je zegt: 'Summertime, and the living is easy..... '
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved