twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Het najaar programma roeiwedstrijden is op roeivereniging ’t Diep weer gestart. Met als eerste wedstrijd de tweekamp bij Pampus, Almere. Deze jaarlijkse wedstrijd bestaat uit een ochtend en een middagblok, met in elk een 1000 en een 250m wedstrijd, direct achter elkaar. Een goede wedstrijd als begin van het seizoen dus. 
We vertrokken ’s ochtends om 7:45 met de coaches Hans en Bella en met de botenwagen volgeladen vanuit Steenwijk. Twee dubbeltweeën en drie skiffs gingen mee. Het eerste blok zou om tien uur beginnen in Almere. Na het gebruikelijke gesleutel aan de boten kleedden we ons om, en vrij snel waren we klaar om het water op te gaan. In het eerste blok startten Koen Scholtens en Ivo de Vries in de dubbeltwee jongens 16, Wibe Schultze, skiff jongens 16, en Niek de Boer en Olivier de Kok in de tweede steenwijker dubbel. Na fel gestreden te hebben, eindigden Niek en Olivier met een totale tijd van vijf minuut twintig op een mooie tweede plaats, ook Wibe in de skiff behaalde zilver met een prachtige tijd van 5:08 over de 1250 meter totaal. Koen en Ivo wonnen de eerste plaats in de dubbeltwee met een tijd van vijf minuten en vijf seconden en wonnen zo het eerste nazomerblik van 2017.

Na de lunchpauze begon het tweede blok, dit was de skiffronde van ‘t Diep. Hier startten de skiffnummers van Koen en Ivo (jongens 18), van Doris Hagedoorn (meisjes 18) en van Marit Nygard (meisjes 16). Ook binnen deze ronde deed ‘t diep een goede gooi naar de winst. Koen en Ivo eindigden respectievelijk op de tweede en eerste plaats bij de jongens 18, met maar een paar seconden verschil. En ook Doris en Marit eindigde in hun iets minder drukbezette velden met een eerste en tweede plaats. Dat was dus blik twee en blik drie. Telt u mee?
De dag was in ieder geval geslaagd. En we konden met een opgeheven hoofd, zelfs onder het gewicht van alle medailles, tevreden terug naar huis. 


Ivo de Vries

foto's? natuurlijk!https://photos.google.com/share/AF1QipMU3g-Oea0IgBwXPG-d3etMKI2N57427OmArMQ1FxFcA0EFbhVN6J1bkFrtpAahHA?key=RTNHRl90S0pQeVNuN2VIOXdIZTdSVnRFaTFncFp3
Op de nationale  'Cottwich -Almelo roeiregatta, de eerste wedstrijd van het roei-naseizoen heeft Obbe Tibben een eerste plaats behaald. Obbe versloeg nog een beetje voor t Diep en een beetje voor zijn nieuwe club Skoll uit Amsterdam in zijn skiff niet alleen zijn collega mede-roeiers, maar was en passant ook nog sneller dan de elite skiffeurs, nl met zijn 19 min 30 over 5 km maar liefst 23 seconden. Obbe: 'na een zwaar en lastig voorseizoen waarbij ik moest terugkomen vanuit een wat ingewikkeld revalidatie proces heb  ik bewust gas terug genomen. Ik roei nu niet alleen in Steenwijk, maar dus ook in Amsterdam. Ik sta nu aan het begin van een opbouwperiode. De komende tijd zal het nog flink harder gaan. Deze prestatie geeft vertrouwen hoe ik er voor sta. '

Naast Obbe deden ook veteranen dames Bella van Zwieten en Els van Huizen mee. Zij gingen tevreden naar huis met een mooie 5e plaats en een tijd van 22.59. 

foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157686779068304
Zoals jullie zien zijn we bezig de site www.tdiep.nl weer eens op te frissen. Er staan nieuwe leuke foto's in de etalage geplaatst en ook andere vernieuwingen worden de komende weken doorgevoerd. Die website is een belangrijk uithangbord van de vereniging, naast onze roeiers (allemaal ambassadeur) en stukjes en posts in de media.
Denk je.. nou dat valt wel mee, op die site kijken alleen Diepleden.. dat is niet zo. Vootal anderen kijken op onze site. In 2016 hadden we meer dat 18.000 bezoekers waarvan 9.500 unieke bezoekers. Kijk, dat zijn aantallen en die geven maar eens aan hoe belangrijk die site is.
Waarom we dat zeggen: we willen graag dat ook iedereen zich herkent in de verenigingssite en we voor alle groepen herkenbaar en zichtbaar zijn. Toerroeiers, vrije roeiers, dames veterarnen, midwekers en marathonners: kunnen jullie ons helpen aan nieuwe foto's, leuke anekdotes, artikelen, etc etc.  opmaak en vorm maakt niet uit, daar redden we ons echt wel mee. Grote bestanden? idem.
Zo'n 730 ploegen, bijna 2000 roeiers uit het hele land waren afgelopen weekend aan de start voor de Tromp Boat Race op het Hilversums kanaal tussen Vreeland en Hilversum. Onder hen 4 ploegen, 11 roeiers, van 't Diep uit Steenwijk. Onder bijna zomerse omstandigheden roeiden ze allemaal de 5250 meter die het parcours lang is.Obbe Tibben mocht zaterdag de spits afbijten. Bij de neo-senioren zette hij de snelste tijd neer bij de lichte roeiers. Met een tijd van 19.53 min bleef hij 4 seconden verwijderd van het baanrecord.   ictor Bastiaansen en Bart Volkers roeien in de twee zonder naar een strakke 6e tijd in 21,52.  De veteranen Hans Naaktgeboren, en Reinoud van Bokhorst uit Steenwijk, Peter Millenaar uit Nijeveen en Tom de Vries uit Giethoorn roeiden in de dubbelvier met stuurman in 20.28 min naar een fraaie vierde plaats in hun categorie. Daarmee evenaarden ze de dames veteranen van de club die een dag eerder ook die prestatie hadden neergezet in hun categorie. Dineke van Vendeloo, Marleen Volkers,  Bella van Zwieten en Els van Huizen allemaal uit Steenwijk raceten in een tijd van 22.45 min het traject af.
met de novembervieren (4 km, rond 4 november in een vier) wordt het ploegroeijaar écht afgesloten. 
't Diep had de twee meest diehardteams aan de start: de heren veteranen en de damesveteranen. 
Alle andere ploegen hadden zich laten afschrikken door drukken agenda's, slechte weersvooruitzichten en wat al niet meer.
De dames vetaraten 'D' (dineke van Vendeloo, Jiohanna Visser, Tineke Bos, Marleen Volkers en Ann van Veldhuijzen) roeiden in de ochtend naar een verdienstelijke 5e plaats in de eigen klasse in een tijd van 17.06
In het slotblok konden de heren veteranen hun kunstje tonen. Victor, Reinoud, Hans en Bart met 'good old' Aster van Noord roeiden een snelle 14.29 min, goed voor de 8e plaats in hun klassse

Dit jaar zijn er twee instapmomenten geweest voro nieuwe roeiers. De gangbare, in april en de zomergroep in juli.  De eerste groep is voor de zomer afgeroeid en maakt al een paar maanden lekker de eigen kilometers. 
Voor de tweede groep die zichzelf 'les damesdebutantes' noemen was het op 11-11-17 tijd om hun vaardigheden te tonen voor de altijd strenge afroeicommissie. 
Iedereen is geslaagd.
Heleen Reinds, Hedy de Jonge, Inge Goodijk, Nancy Hoekstra, Liesbeth van der Molen en Rita Pos: gefeliciteerd!

wil je je eigen afroeistress ook weer eens ervaren? kijk op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157689135051944 en je zit er weer helemaal in
Het is zo ver! We kunnen shoppen! Roeibroeken, shirts, roeijassen, een turtle of toch dat mooie wedstrijdpakje, alle nieuwe roeikleding van ‘t Diep is te koop in de webshop van JL-rowing!

Nieuwsgierig?? Via de link https://www.jlracing.com/page.Team_t_Diep.html ga je naar de verenigingspagina ’t Diep van de webshop en kun je jouw nieuwe roeikleding bestellen. Wacht niet te lang om jouw bestelling te plaatsen, want de shop is tot maandag 20 november geopend. Daarna sluit de shop en moet je wachten tot het volgende shopmoment, welke in het voorjaar van 2018 is. Zes weken nadat de webshop is gesloten, arriveert jouw roeikleding op ‘t Diep.

Nog even een nadere uitleg aan de leden die niet bij de pasavond in oktober aanwezig kon zijn.

De eemhead, de head van het najaar op de bochtige Eem in Amersfoort begint al een aardig Dieptraditie te worden. De wedstrijd wint aan breedtedsportkarakter, met drie blokken van 2,5, 5 en 7,5 km biedt t voor elk wat wils. Van c-boten 'voor de eerste keer' tot  achten die hier geroutineerd  hun hand niet voor omdraaien.  
Van t Diep drie skiffeurs aan de start van het middelste blok.
Dorig Hagedoorn waagde zich als enige meisje 18 aan de 5 km. In de stromende regen haalde zij in een tijd van 26.55 een derde plaats achter Emma Tros en Teddy Faddegon, beide uit Naarden.
Bij de J 18 hadden we twee roeiers aan de start. Hidde Schultze voer een strakke en stoere wedstrijd en wist zich mooi voor in het veld te vechten. Het resultaat was een derde plaats achter
coupede la jeunessroeiers Stefan Slagter en MAx Jager  en een tijd van 22,12. Voor Steven Jelsma was het zijn eerste lange afstandwedstrijd. Hij kwam vooral om ervaring op te doen. Hij werd 7e in een tijd van 24.15.

foto's: http;//www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157687293316074

Eind september is de tijd dat het roeien 's avonds voorbij is en het indoorseizoen weer begint. Een mooi moment vonden de jeugdtrainers van 't Diep om eens wat anders te doen.
Nietsvermoedend kwam de roeijeugd om 9.00 op de verenigng om te horen dat we niet gingen roeien maar: kickboksen!
'Een stukje bonding, wat corestability, een tikkie explosiviteit' waren de gedeelde ingrediënten. 
We hebben het geweten: situps, pushups, slaan, huppelen, rommelen, trappen, rode schenen, tweetallen, drietallen, omdraaien, liggen, zitten, 'allemaal gelijk', in elkaar armen springen. Allemaal gedaan.
Een leerzame en leuke ochtend. zeker voor herhaling vatbaar. wij danken de mensen van Kickboxing Steenwijk voro de goede ontvangst en training.
De foto's spreken voor zich: kijk maar eens op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157686477514910
En de kickboksers? die komen in het voorjaar een mooie clinic bij ons doen
Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe kledinglijn van 't Diep? Is je roeibroek aan vervanging toe? Wil je ook zo graag een turtle? Of een roeijack?

Zet dan vrijdag 6 oktober in je agenda!

Eindelijk is het zo ver dat de kledingcommissie samen met Stephan Nimmegeers (importeur van het roeikledingmerk JL) de nieuwe kledinglijn van 't Diep gaat presenteren. Naast dat de roeikleding wordt geshowd, kun je ook de roeikleding passen. Je krijgt advies van Stephan over de juiste maat, want tenslotte is niemand hetzelfde…..Heb je lange benen of zijn ze juist iets korter dan gemiddeld? Geen enkel probleem, samen met Stephan ga je kijken wat bij jou het beste past.

Heb je je keuze gemaakt, dan kun je thuis, via een verenigingspagina, de roeikleding bestellen. Hoe dit bestellen precies in zijn werk gaat, wordt die avond ook verteld. Om 19.30 uur is begint de presentatie. Wil je al meer weten over het merk JL, kijk dan op de site: www.teborowing.com/nl

Hartelijke groet en tot vrijdag 6 oktober om 19.30 uur in het clubhuis,

Kledingcommissie: Renee, Siska, Richard, Koen en Johanna
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved