twitter-icon youtube-icon
kijk eens hoe goed het met de instroom 2019 gaat.. kent u de namen al?

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157709069075917

klik maar op de foto's
8 juni was ons voorlopige hoogtepunt voor kikarow: de overhandiging van de cheque en het roeien van Bovensmilde naar Assen.
twee maanden lang zijn er diverse acties geweest: onze jeugdleden hebben taarten verkocht op de WWMT, we hebben met z'n allen lekere broodjes verkocht. Dineke heeft de Lions lief aangekeken. Rotary Steenwijk heeft de Goudenknopentocht ten goede laten komen, Feike heeft een praatje gehouden voor de Soroptimisten... Dat allemaal opgeteld levert een bedrag op van maar liefst € 4225!. Een bedrag om trots op te zijn.
Bo, Eline, Bente, Olivier en Sverre waren de gelukkigen die de cheque mochten overhandigen aan het Kikakrow-team. Dat gebeurde in Bovensmilde. 
Want daar in Bovensmilde was de start van onze fysieke bijdrage aan 'het rondje NL'. Ook wij van t Diep zouden één etappe van de 1400 km door heel nederland roeien: van Bovensmilde naar Assen. 
En wat was het fijn dat we in een heuse Eurodiffusion Coastal boat mochten varen want met 8 Bf om je kiezen zou het in glad of C geen pretje zijn geweest. Voor ons dus geen centje pijn om deze 10 k af te leggen, helaas zonder escorte van de Zwolsche, 't Diep of de ARC, voor hen was het net een tikkie te woest. Toch waren we niet alleen: we hadden een heuse reddingsboot en een boot van de reddingsbrigade meer en we kregen onderweg alle medewerking van de provincie Drenthe en de gemeente Assen: alle bruggen gingen voor ons open! Wat een feest.

We zijn trouwens nog niet bij het eindbedrag: de komende weken zijn er nog een paar acties. Hou het nieuws dus in de gaten. Gaan we de 10 mille aantikken?

En ondertussen kun je al genieten van de foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157708999549567
Dit jaar waren er geen scholen uit Steenwijk of Meppel die deelnamen aan het Nationaal Schoolroeikampioenschap dus we hadden even wat minder aandacht. Hoe onterecht!
want ons aller Bente Hulsman uit Wolvega flikte het: Bente werd met haar J C4x+ groep klas 4,5 en 6 dik eerste op het nationaal kampioenschap. 
kijk maar eens naar de huldigingsfoto op  https://www.facebook.com/KNRB/photos/a.1331084840379026/1331085677045609/?type=3&theater

In de voorwedstrijd  hadden ze met 1.51.74 al laten zien dat er niet men hen te spotten viel. En alleen echte kampioenen kunen wat zij deden: in de finale nog eens dunnetjes er overheen, jezelf verbeteren. In een nog snellere tijd van 1.51.67 waren ze maar liefst ruim 2 seconden dan nummer twee: het willem lodewijk gymnasium uit Groningen. 
Mooi gedaan Bente, zo pak je die studiebollen. Niet met mooie praatjes, maar stoicijns met rake klappen!
Het Wilhelmus was voor AOC Terra uit Wolvega en wij van 't Diep snoepen een beetje de winst mee.

Ai... de zomerstorm afgelopen week heeft flink zijn sporen nagelaten in de buurt. Ook wij zijn de klos.
uit de gigapopulier net naast de roeivereniging zijn flink wat takken gewaaid.  Gelukkig geen schade aan ons gebouw, maar wel aan de boom. Het weiland naast ons ligt bezaaid met groen en ook in de boom hangen behoorlijk veel losse takken. Werk aan de winkel voor zaagmans.

Helaas is de prominente boom aan de kop van 't Diep en t kanaal steenwijk-ossenzijl ook gesneuveld. Op veel zomervaondfoto's was het een prachtig gezicht: de solitaire boom tegen een intense lucht.. helaas helaas moeten we dit mooie beeld gaan missen. De boom is geveld en ligt sneu in het gras. 


De vierde start van de Heren Overnaedsch van t Diep op de Elfstedenroeimarathon moest de ultieme gaan worden: nu zouden we alle lessen van de afgelopen jaren gaan verzilveren - dit moest en zou ons de felbegeerde top-5 positie gaan brengen. Dus... geen compromissen in de planning, geen los clubje roeiers dat twee weken van te voren eens een traininkje deed of een app-groepje opende. Nee, alles moest tip-top doordacht en uitgevoerd worden, met een planmatigheid en organisatiegraad waar ze tegenwoordig bij defensie geen budget meer voor hebben.

Geen vage rammelbus dit keer, waarin we als rommelig rondtrekkend circusgezelschap moesten worstelen voor een beetje ruimte en orde, maar een detachement van twee bussen en een auto, die elkaar in een vernuftig schema zouden gaan afwisselen en aanvullen. Zo zou er ruimte komen om soms even onderuit te gaan, waren er langere rustpauzes voor de roeiers, en zou er toch bij elk van de 26 wissels op tijd een walploeg van drie man, een setje verse roeiers en zo nodig ook een nieuwe stuur klaarstaan. De etappes waren ingekort, waardoor er nieuwe wisselplekken en routeboeken moesten worden ingepland en geschreven. En ook de techniek was geoptimaliseerd - alle lessen werden teruggekoppeld en de brainstormen waaiden krachtig. Onze eigen innovatie van de afgelopen jaren - een tablet voor de neus van de stuur zodat foutvaren voorkomen werd - bleek inmiddels door sommige andere ploegen in de top te zijn overgenomen. Maar ook met schakelaars te bedienen schijnwerper en pompje, continue snelheids- en tempo-informatie: ze werden allemaal uitgedacht en ingebouwd, waarbij het gemak in het gebruik voortkwam uit de complexe inspanningen van de techneuten.

Kikarow doet dit jaar een rondje Nederland. Van 14 april tot 14 juli wordt geld in gezameld voor onderzoek door het pinsesmaxima center naar late effecten van kinderkanker.
inmiddels zijn we halverwege de vaartocht en is al bijna 200.000 euro binnengehaald van de beoogde 500.000 euro. kijk maar eens op kikarow.nl
Roeivereniging t Diep doet ook mee met kikarow: al op de WWMT werden cakes en koeken verkocht. Dat heeft enkele honderden euro's opgeleverd. De tweede actie was dat we op hebben getreden voor de soroptimisten in Steenwijk: zij hebben de opbrengst van een benefietavond ter beschikking gesteld. weer een paar honderd
de derde - en zeker niet laatste!-  actie komt 8 juni. Wij varen dan nl één etappe mee!

helaas komt kikarow niet door steenwijk, maar gaat wel van zwolle naar assen... Op dat traject varen wij bovensmilde - Assen.
Onze jeugdleden bo oosterhagen, elene bokhorst, Sverre Nygard, Olivier Kok en Bente Hulsman van 'the vin' de 10 km naar Assen begeleid door een heuse joekel van een reddingboot, de tjerk hiddes.  In Assen worden onze helden ontvangen door de burgemeester van Assen.
natuurlijk gaat iedereen onze roeiers aanmoedigen op de fiets of de boot (een stukkie meevaren in een c, skiff of dubbel zou leuk zijn toch).

14 juli eindigt kikarow in utrecht en wordt het eindbedrag bekend gemaakt

Zondag 26 mei hebben twee ploegen van roeivereniging 't Diep uit Steenwijk meegedaan aan de Spaarne Lenterace, een wedstrijd in Haarlem over de rivier het Spaarne.
Dichtbij de kust en met een aantrekkende wind tot 5 Bf was het voor de ranke snelle boten een kunst om goed koers te houden én om niet te veel water binnen te krijgen.
De jeugdtwee met daarin Eline Bokhorst en Bo Oosterhagen startten in het 2* M16-veld met ploegen uit het hele land. Vor hen was deze wedstrijd weer een opmaat naar grotere wedstrijden, nadat ze vorig jaar al wedstrijden in de buurt o.a. Hoogeveen, hadden gewonnen. De twee meiden hielden op het voor hen onbekende terrein het hoofd koel en wisten de snelste tijd neer te zetten: 8.40.4 over twee kilometer. Dat was 4 seconden sneller dan Inez Karthaus uit Deventer en Nadine Groos uit Haarlem.
De meiden waren zichtbaar trots: 'je merkt dat we steeds meer één team worden en samen roeien. Vorig jaar ging al goed. Dit jaar ziet het er nog wat beter uit.' Hans Naaktgeboren en Peter Millenaar verging het minder succesvol. Zij roeiden in de 2- met inmiddels 5 Bf snel maar dacht nog meer tijd te kunnen winnen door strak te sturen... dan moesten ze bij lager wal bezuren ... hoppa...in de kant. En vielen daardoor net van het podium. Een vierde plaats overall en een tweede plaats in hun leeftijdscategorie maar vooral een bak aan mooie verhalen was hun troostprijs
Het succes van de WWMT werkt door. Zaterdag 13 april hebben zich maar liefst in totaal 15 mensen aangemeld voor de introductiecursus. Dat is een mooi aantal. Coordinator Jasper Klarenbeek is zichtbaar tevreden: 'een mooi aantal. En wat heel mooi is, is dat de tendens naar verjonging zich ook doorzet. Dat is fijn. ' Onder de nieuwe leden ook een aantal oude bekenden. jasper: 'vroeger was het zo dat ouderen hun kinderen meenamen en zorgde dat die gingen sporten. Nu zie je de omgekeerde beweging: ouders zien hun kinderen roeien en denken hé dat is wat voor mij en melden zich aan. We hebben al heel wat ouderen zo aan ons weten te binden. 
16 april begint de introductieperiode. De roeiers roeien dan twee keer per week en sluiten de introductieperiode voor de zomer af. 
nieuwe leden: succes
Wat een mooie Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht op 6 en 7 april! Een recordaantal deelnemers, prachtig weer, geweldige roeiroutes. Een visitekaartje voor onze regio, een visitekaartje voor de roeisport. Een evenement waar met zijn allen trots op (mogen) zijn. Er is veel aandacht geweest in de pers, foto`s zijn te vinden op Flickr. De reportage, artikelen en foto's geven een mooi sfeerbeeld. 

Met veel vrijwilligers hebben we het evenement in goede banen geleid. Een extra compliment voor onze jeugd en Paul Admiraal en zijn dochter Blanca met hun acties voor KiKaRow. Zij hebben met hun taarten en broodjes 'pulled pork' in totaal 660 euro opgehaald. Samen met andere donaties verwachten we dat 't Diep uiteindelijk circa 1200 euro kan overmaken naar KiKaRow!

In 2020 is de Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht op 4 en 5 april. Tot dan!

Namens de Commissie Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Wat een prachtig fijn roeiweer vandaag door het ontluikende landschap van de weerribben en wieden. Maar of de roeiers daar zo'n oog voor hadden... de winnaars in ieder gevcal niet. Overall winnaar in het C4 veld werd Oldenburger ruderverein met een  mixedploeg in een tijd van  4.58.39. 18 seconden (!) daarna op de huid gezeten door de herenploeg van ZZV in 
4.58.57. Wederom Oldenburg gin er in het C2-veld er met de prijs vandoor in 5.05.15, Op 25 seconden gevolgd door de mixedploeg van RIC uit Amsterdam in 5.05.40.  ruderverein bremen maakt het duitse feestje compleet doro het C3 veld te winnen in 5.05.24. De Zaankanaries uit Zaanstad hielden gelukkig de nederlandse eer een beetje hoog doro het Wherryveld te winnen in 6.28.18. Alle winnaars gingen zij met zo'n mooie goodybag van Weeribben Zuivel naar Huis.
Wethouder Bram Harmsma deed de aftrap en was zichtbaar onder de indruk van de honderden roeiers. 
Toen had ie nog geeneens de foto's gezien... kijk maar snel hieronder:

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157704440076602
vakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pngdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved