twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Mededelingen

De documenten voor de ALV van 25 maart zijn beschikbaar in het ledengedeelte. Na inloggen vindt je een direkte link naar de documenten bovenaan de pagina.

De 'Heren Overnaedsch'-ploeg van t Diep was in 2016 nog vooral een gezelligheids-experi-ment, maar het ruiken aan een top-10 positie vorig jaar maakte ons nu gretig. Wat konden we doen om de paar tekortkomingen van de 2016 glad te strijken? Een kille vechtmachine wilden we niet worden, dus geen wagenpark dat koppel voor koppel door Friesland rijdt als een taxidienst, maar met z'n allen gezellig  in een rommelige bus. En veel  trainen voor deze wedstrijd kwam er ook niet van: met 1,5 keer wissels oefenen gingen we het doen. Ongeveer een week voor de wedstrijd gingen we eens kijken waar de spullen ook al weer lagen...

Zowel oorlogvoering als complexe wedstrijden over 210km langs elf Friese steden, drijven op logistiek en planning - en toen we eenmaal waren begonnen met voorbereiden, gingen we dan ook helemaal los. Om het wisselen te versnellen knutselde we een balkje tussen de riggers - vorig jaar afgekeken van de concurrentie. Om foutvaar-momenten te voorkomen regelde Tom ipads en knutselde een kast in elkaar waarin deze de hele route voor hyper-overzichtelijke navigatie zorgden. Hoe lang gaan ze mee... hoe laden we ze op... power-banks... wanneer zijn de speedcoaches leeg en aan vervanging toe, effectieve communicatie met de boot... portofoons... oeps.. verlichting... de groeps-app explodeerde...

Twee heren Veteranen C-ploegen hadden dit jaar hun zinnen gezet op de Spaarne lenterace: De scull-vier met Hans, Jasper, Paul en Tom en stuurvrouw Dineke van Vendeloo en een boord-vier met Bart, Victor, Reinoud en Peter met Bella als stuurvrouw. 
Zouden we blik pakken? en zo ja welke ploeg.
De scullers hadden -als verwacht- de betere tijd met 16.39 minuten over het 4,5 km lange parcours. Die tijd was goed voor een vierde plaats in het Vet C-veld. De Winst ging naar de Laak.
De boordroeiers Bart, Victor, Reinoud en Peter wisten waarvan ze het moesten hebben: goeie inpik, mooi doorversnellen en vooral 'blijven draaien op tempo 30'. Hun eindtijd van 16.59 was goed voor een eerste plaats: BLIK!
gefeliciteerd

soms moet je zo vroeg starten dat je zelf wel wakker bent, maar de wedstrijdleiding niet , dat ook nog niet alles in gereedheid is. Dat overkwam Hidde Schultze op 6 mei.
Als enige Diep-deelnemer deed hij mee aan de Damen-roeiregatta op de Willem Alexanderbaan te Zevenhuizen (Rotterdam) . 
Al om 8.30 moest hij starten. Dus vertrek bij t Diep rond vijven om op tijd te kunnen warmroeien etc. 
Hidde mocht in de eerste wedstrijd van de dag tegen roeiers van onder andere Amstel, Laak en Pampus. De afgelopen weken en maanden had hij hier flink naar toegewerkt, extra trainingen door de week, flink sparren in het weekend. Maar of 't het vroege uur was, de kale baan,... hij kwam niet lekker in zijn ritme en voer achter de feiten aan. Een vierde plek in zijn serie.
De tijden weten we niet ... pas vanaf heat drie lijken die te zijn gemeten. 
Revanche Hidde, revanche!

Elsa Van Willenswaard had het dit jaar al aangekondigd: 'De WWMT-wedstrijd wordt weer een heuse Nederland - Duitsland, let maar op!'  .. en dat werd het. Vorig jaar won de Bremer Ruderverein 1882 in de klasse 'heren vier' met 12 seconden van de roeiers van ZZV uit Zaandam. Die close-call vroeg om revanche. De Zaankanters hadden zich dit jaar extra goed voorbereid. Nog meer kilometers gemaakt, nog beter geoefend in het varen op smalle vaarten, de boot nog strakker afgesteld, kortom niets aan het toeval oevergelaten. Toen om 9 uur het verlossende startschot klonk zochten de twe rivalen elkaar al snel op op het kanaal Steenwijk - Ossenzijl.  De hele tijd bij elkaar in de buurt, af en toe stuivertje wisselen op moeilijke plekken, en ondertussen elkaar angstvallig in het vizier houden. Op het tweede deel van de wedstrijd begon de voorsprong langzaam in het voordeel van ZZV te komen. maar groot leek de voorsprong nooit. Maar het venijn zat in de staart en met een finishtijd van 4 uur 52 sec, was de ploeg niet alleen 10 minuten sneller dan de winnende tijd van vorig jaar, maar ook anderhalve minuuut sneller dan de ploeg uit Bremen. Winst op Duitsland! Captain Laurens de Wit; we wisten dat we een voorsprong hadden, maar waren er niet gerust op. Zouden de Bremer ons nog een poets kunnen bakken. Een van mijn mannen wilde het laatste uur een korte plasstop. Ik heb dat niet toegestaan. Een wijs besluit, het had ons zomaar de overwinning kunnen kosten.'

Bij de 'heren twee' was het minder spannend: De Oldenburger Ruderverein legde dominant beslag op de plaatsen 1 en 2. De nummer drie was de boot van De Drie Provincien uit Katwijk. 

De ploeg van roeivereniging Zwolle pakte de winst in de klasse 'Mixed vier'. Zij wonnen uiteindelijk ruim van RIC in Amsterdam, na eerst kiometers naast en vlak achter elkaar te hebben gevaren. Op het filmpje van de Steenwijker Courant zie de twee zij aan zij.

Wedstrijdleider Tineke Bos kijkt terug op een geslaagde dag. 'Het was windstil en een goede temperatuur, vandaar ook recordtijden. Ondanks dat roeiers weten dat we op openbaar water varen en daar rekening mee houden hadden we toch wat ongelukken. In Giethoorn heeft een rondvaartboot door een verkeerde manoeuvre een boot tegen de wal gedruk waardoor deze is omgeslagen. Er is een behoorlijk schade aan persoonlijke eigendommen. Dat ga ik uitzoeken. Ook waren er wat kleine akkefietjes, soms ook aan de kant van de roeiers. Ik heb bewondering voor de Zaankanaries. Bij hen is onderweg een riem gebroken. Zij hebben de tocht uitgevaren met drie riemen en tóch nog een behoorlijke tijd neergezet. Chapeau'

Zondag 9 april: de toertocht. een heel andere tocht: minder deelnemers, minder kilometers, meer tijd... en dan wordt het ook nog lekker zonnig weer. Een dagje genieten.  foto 's zijn er natuurlijk ook: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157680592824870
Zestig ploegen uit het hele land roeiden zondag de weerribben-wieden-toertocht.

Van Maastricht, Roermond en Venlo tot Drachten, tot Alkmaar,  Amsterdam en Haarlem en ook veel Duitse ploegen. Het ‘ wanderrudern’ is in Duitsland mateloos populair en daar plukken wij Roeivereniging ’t Diep maar mooi de vruchten van.

De toertocht heeft een heel ander karakter dan de wedstrijd die zaterdag plaatsvond. De toertochtdeelnemers hebben minder kilometers te roeien en meer tijd.  Bovendien was het ook nog lekker zonnig weer met de eerste zomerse dag in de regio. Zo’n dag waarop het nationaal park en toeristisch Giethoorn zich van hun beste kant laten zien: goudgeel riet, bloeiende dotters, donkerblauw water, helderblauwe lucht, en veel gemoedelijk en gastvrij vaarverkeer. Gieters Genieten met een grote G.
enfin.... de foto's zeggen meer.
de foto's van Anja van Deursen:
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157682307315276

en nog meer

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157679862969722

De krant:
https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijkerland/489463/veel-duitse-ploegen-genieten-van-weerribben-wieden-toertocht.html

Al jaren is de AA-race een vaste voorjaarbestemming voor Alfred Dijkstra, Lowie van Zwieten, Bella van Zwieten en Els van Buiten. Dit jaar was dat niet anders en dus trokken de vier met twee dubbel twee's op 23 april naar Alkmaar voor de race op het Noordhollandskanaal tussen Akersloot en Alkmaar (aha, vandaar AA, heeft dus niets met dat mierzoete sportdrankje te maken..) 
Andere jaren waren het Alfred en Lowie die zich strak hadden voorbereid, dit jaar waren het de dames die wat gerichter hadden getraind.
De heren waren met een tijd van 19.39 hekkensluiter in hun heat. De dames waren sneller, veel sneller. Al na 18.31 finishten zij. Bijna 13 km/u en mooi voor ploegen van Tromp (Hilversum), Dordtse, De IJssel (kampen) en de organiserende vereniging ARZV (alkmaar). Hun commentaar: leg die plak volgend jaar maar klaar. Dan is 'ie voor ons!
Wat fijn dat er zo'n grote opkomst was bij de klusdag!
Blijkbaar was de keuze om van het klussen een soort groepssprint te maken een aantrekkelijke formule. Er waren veel handen, we waren kort aan het werk, tegen elven bijna klaar. 
Er is geboend, geschrobt en geveegd. gestraat, gesnoeid en gezaagd. geschroefd, geboord en gespit. En vijf karren met rotzooi afvgevoerd. 
Lekker gevoel: de boel weer schoon, opgeruimd en aan kant. 
En dat samen afronden met heerlijke koffie/thee en lekkere taarten en koeken. Top!
Iedereen bedankt!

klusfotos op: https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203


Zaterdag 1 april is onze nieuwe wherry de Bovenwijde gedoopt. 
De wherry, volgens doper Bram Vonk het werkpaard onder de roeiboten,  is gebouwd door fa Baumgarten en volgens eisen van leden afgemonteerd. 
Het is een lichte wherry, 80 kg, en dat is nog 15 kg lichter dan de Hoosjesgracht.
Bij de boot zijn speciale riemen gekocht. Deze Bamtam-riemen zijn speciaal voor toeren. Ze zijn iets korter (kunnen dus door smallere vaarten) en minder kwestsbaar. De ervaringen bij andere verenigingen zijn positief.
De boot kan vanaf vandaag gebruikt worden. 
Veel vaarplezier!

doopfoto's op https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203
...... Moet je even naar Johanna lopen.

Op de klusdag was 'johanna's winkeltje' voor het eerst open. Veel leden sloegen hun slag om voor half geld kleding aan te schaffen. Een aantal producten is inmiddels uitverkocht. 
Wil je ook je slag slaan? Op de ALV 20 april houdt Johanna weer een pop up store. Be there.
"We hebben er nu acht, er mag nog wel wat bij', zei bestuurslid Johanna Visser een week geleden.. 
Of de Steenwijkers e.o.  dat gehoord hebben.... want we hebben het geweten op de open dag: Het was een komen en gaan van nieuwe leden. De eersten waren er al ruim voor 11 uur toen we net het klussen achter de rug hadden. net op tijd. Daarna druppelde dat zo stevig door. Zo'n man of dertig heeft kennis gemaakt met roeien.
Leuk die gezamenlijke liefde voor watersport en buiten zijn. Leuk ook dat dingen die wij heel normaal vinden, voor anderen bijzonder zijn: 'oh je roeit achteruit, ik heb best wel gekeken naar de olympische spelen, maar me dat nooit gerealiseerd'. Opvallend is dat we dit jaar een wat jonger publiek blijken te trekken. Een paar jeugdleden, maar ook vooral dertigers en veertigers. Vaak mensen die om een of andere reden van sport veranderen of willen beginnen met sporten. prima. 
De roeibak die vorige week gebruiksklaar is gemaakt is een groot succes. Je kunt één iemand heel precies instructie geven en de anderen kunnen meekijken. 
Over twee weken beginnen alle nieuwelingen.
Dat wordt dringen op t water en bij de bak.

foto's https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157678793092203
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved